Yetenekli sporcular taranacak
Yetenekli sporcular taranacak
Vali Ahmet Deniz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları yerinden inceledi.
Vali Ahmet Deniz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları yerinden inceledi.
19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Deniz, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.Yetenek taramasına katılan öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Deniz, bir süre sohbet ederek, kendilerine başarılar diledi. Ziyaret sırasından Vali Deniz’e; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren eşlik etti.
YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ
İlimizde şu ana kadar 1100 sporcunun taramadan geçtiğini, okullar kapanana kadar 5 bin öğrencinin taramadan geçirileceğini belirten yetkililer; yetenek taramasına katılan öğrencilerin 8 parkurdan oluşan testten geçirilerek yeteneklerinin belirlendiğini, Tüm Türkiye’de 3. sınıf öğrencilerinin aynı anda testten geçirildiği projede; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 8 antrenör, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ise 8 beden eğitimi öğretmeni görev aldıkları ifade edildi.
AMAÇ GENÇLERİ SPORA SEVDİRMEK
Projenin amacına ilişkin bilgi veren yetkililer; sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmenin amaçlandığı ifade edildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ASKON’DAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GIDA YARDIMI
- 02VALİ CANALP’TEN KADİR GECESİ MESAJI
- 03ÇOK SAYIDA SİLAH VE MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
- 04MHP, BATMAN’DA KARDEŞLİK SOFRASI KURDU
- 05VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 06VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 07ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 08ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 09YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 10BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 11VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 12NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 13İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 14NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 156 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ




Henüz Yorum yok