Kışın vazgeçilmezleri tezgâhlarda
Batman'ın üzümüyle meşhur Gercüş (Gercews) ilçesinde yapılan ve kışın vazgeçilmez kuruyemişleri arasında olan el yapımı yöresel cevizli sucuk, kuru üzüm, kuru incir ve bastık (pestil) gibi ürünlere yoğun ilgi gösteriliyor.
Genel olarak piyasada durgunluk olduğunu söyleyen kuruyemişçiler, her şeye rağmen özellikle üzüm özünden üretilen ürünlerine talebin iyi olduğunu belirttiler.
Kentte kuruyemişçilik yapan Ahmet Başaran, "Kış daha tam gelmediği için işlerde biraz durgunluk var. Önümüzdeki günlerde işlerimizin açılmasını bekliyoruz. Kışın vazgeçilmezi olan ürünler tezgâhlardaki yerlerini almış durumdadır. Cevizli sucuk, pestil, kuru incir, kuru üzüm gibi tüm ürünlerimiz tezgâhlarda alıcısını bekliyor. Böylelikle soğukların başlamasıyla işlerimiz iyiye gidiyor. Üzüm ürünleriyle beraber fındık, fıstık, ceviz, badem ve çekirdek gibi ürünler de satılıyor. Allah'a şükürler olsun işlerimizden memnunuz." dedi.
Geçen seneye göre fiyatların biraz yüksek olduğunu dile getiren Başaran, "Vatandaş, fabrikasyon ürünler yerine el yapımı yöresel ürünleri daha çok talep ediyor. Ürün adedi başına geçen seneye göre 2-3 lira fark var. Bu sene cevizli sucuk 15 lira ile 35 lira arası, kuru incir 10 lira ile 20 lira arası, kuru üzüm 10 lira ile 20 lira arası ve pestil ise 15 lira ile 25 lira arası değişiyor. Fabrikasyon ürünlerden çok el yapımı yöresel ürünler tercih ediliyor. Yöresel ürünler fabrikasyon ürünlere göre daha sağlıklıdır. Glikoz şurubu içermiyor. Bu ürünler özenle yapılan ürünlerdir. Doğal olduğu için daha sağlıklı olur." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok