KURTULMUŞ, BATMANDA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
KURTULMUŞ, BATMANDA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Batmanda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Rusya’nın Ukrayna saldırısını değerlendiren Kurtulmuş, bu krizin ilk gününden itibaren Türkiye’nin fevkalade önemli ve tarihi bir rol üstlendiğini belirtti. Bu savaşın, krizin tarafı olmadan her iki tarafla da rahat konuşabilen neredeyse dünyadaki tek ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’nin son derece hassas bir noktada durduğunu anlattı. Gündeme dair açıklamalar yapan Kurtulmuş ayrıca seçim barajı konusunda da görüşlerini dile getirdi.
“SEÇİM BARAJI DAHA DA İNDİRİLEBİLİRDİ”
“Seçim barajı daha da indirilebilirdi” diyen Kurtulmuş, “Ama sonuç itibariyle seçim barajının bu noktaya gelebilmesi bile Türkiye bakımından, demokrasimiz bakımından bir kazanımdır. Temsilde adaletin daha iyi sağlanabilmesi bu baraj meselesiyle mümkün olacaktır. Barajın aşağı çekilmesi olumlu bir yaklaşımdır. Ayrıca partilerin bundan sonraki süreçte daha adil bir yarışa girmelerinin imkânını sağlayacaktır. Ayrıca yine ittifakların yönü açıktır, isteyen partiler birbirleriyle ittifak kurabilirler ve seçime öyle girebilirler” ifadelerini kullandı.
“MİLLET KİME NİÇİN OY VERDİYSE O OYUN SONUÇLARI GERÇEKLEŞMİŞ OLSUN”
Konuşmasının devamında Kurtulmuş, şunları söyledi: “Yeni Seçim Yasasıyla birlikte getirilen demokratik bir kazanım olduğunu gördüğümüz bir diğer husus ise seçime girmek için parlamentoda grubu bulunmak şartının aranmaması, sadece 41 ilde belli bir süre içerisinde teşkilatlanmış olması seçime girmek açısından yeterli oldu hükmünün gelecek olmasıdır. Bununda demokratik bir kazanım olduğunu ifade etmek istiyorum. Millet kime niçin oy verdiyse o oyun sonuçları gerçekleşmiş olsun. Yani millet bir seçim bölgesinde herhangi bir siyasi partiye milletvekili seçilecek bir oyu vermediyse o parti bir ittifakın içinde diye hak etmediği millet tarafından verilmeyen bir milletvekilliğini kazanamasın.
Bu tür demokratik kazanımların seçim yasası için önemli bir adım olduğunu, seçim yasasında önemli bir kazanım olduğunu ifade etmek isterim. İnşallah milletimiz için Türkiye demokrasisi için hayırlı uğurlu olur” dedi. Kurtulmuş, yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok