
"Kombiler balkonda değil mutfakta olmalı"
Batman'da kombi bakım ve teknik servis uzmanları, doğalgaz kullanıcılarının kış mevsiminde sıkıntı yaşamamaları için uyarılarda bulundu.
Son zamanlarda doğalgaz kullanımında artış yaşadığını belirten Abdurrahman İlgin, kombi kullananların en az 3 yılda bir bakım yaptırmaları ve bu cihazların balkona değil evin içine kurulması gerektiğini belirtti.
Alınması gereken tedbirlerle ilgili bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinen İlgin, "En çok balkonlarda olan kombiler don olaylarında risklidir. Batman'a ilk doğalgaz geldiğinde kombilerin balkonda olmasını istediler. Sebebi de yer kaplaması ve risk nedeniydi ama en çok risk kombinin balkonda olmasıdır. Balkonlardaki kombilerin fişi çekilirse veya elektrik kesintisi yaşanırsa buz tutup patlıyor. Bu tür arızalar çok oluyor. Bu yüzden insanlar mağdur oluyor. Alım gücü olmayanlar için çok zordur. Kombiler 2 bin TL iken tamir olan parça bin TL'yi buluyor. Haliyle mağduriyetler yaşanıyor." dedi.
Kaçak elektriğin kombilere zarar verdiğini dile getiren İlgin, "Kombi arızaları veya patlamaları kaçak elektrikten de meydana geliyor. Kaçak elektrikte topraklamadan sıfırlamanın yerine elektrik veriliyor. Bu yüzden doğalgaz borusu ısınıyor ve patlamaya kadar gidiyor. Kombiler, kışın arıza vermemeleri için balkonlara değil mutfaklara kurulmalıdır. Don gibi doğal afetlerde fabrikalar cihazlara garanti vermiyor. Bu yüzden hangi parçası patlarsa patlasın garantiye girmiyor. Sıfır cihaz takılıyor. Bu da garantiye girmediği için müşteriler kendi karşılamak zorunda kalıyor." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 02ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 03“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 04BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 05HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 06EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 07YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 08SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 09VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 10BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 11AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 13BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 14KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 15EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
Henüz Yorum yok