BATMAN'A İKİ YENİ KÜTÜPHANE
Batman’a iki yeni kütüphane
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, daha önce yapılan ve devam edilen çalışmaların sonuna gelindiğini, Batman’da kütüphanecilikte yeni bir döneme girileceğini ve oluşturulacak yeni “Batman Modeli”nin tüm şehirlere örnek olacağını söyledi.
İlk etapta, Batman Valiliği ile Batman Belediyesi tarafından; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürütülen binalar içerisinde öğrencilere ders çalışma alanları oluşturmak için yapılan incelemeler yapılmış ve mevcut kapasite yüzde 42,7 oranında artırılmıştı. Yeni ve modern kütüphane yapımı için biri Tilmerç Mahallesi diğeri ise Bayındır Mahallesi olmak üzere iki yeni yerin belirlenmesi ile kolları tekrar sıvayan Batman Valiliği ve Batman Belediyesi şehre sembol olacak iki yeni kütüphanenin yapımına kısa zamanda başlıyor. Bu iki kütüphanenin de tamamlanmasıyla mevcut kapasite yüzde 58,4 artmış olacak.
ÜCRETSİZ KAMUSAL ALANLAR OLUŞTURULACAK
Kütüphaneleri artık eski kalıplarından kurtularak vatandaşlarımızın ücretsiz bir şekilde her türlü hizmeti alabileceği alanlar olarak planlamak istediklerini söyleyen Vali Canalp, “Şehir merkezinde yapımını tamamladığımız Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’ni merkez alarak Merkez- Çeper anlayışı ile şehrin çeperlerine yeni, modern ve o mahallelinin yürüyerek ulaşabileceği kütüphaneler kuracağız. Ayrıca, yeni yapacağımız kütüphaneleri Green Library (Yeşil Kütüphane) anlayışı ile inşa edeceğiz. Böylece kütüphanelerimiz daha ulaşılabilir hale gelecek” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok