
“Batman’da umutsuzluk büyüyor”
Kentte artan intihar vakalarına dikkat çeken DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Meclis’e yaptıkları çağrıların karşılıksız kaldığını belirtti.
Batman’da genç nüfus arasında artış gösteren intihar vakalarına bir yenisi daha eklendi. Kentte bir genç daha yaşamına son verirken, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Batman’da artan intihar vakalarının araştırılması gerektiğini vurguladığını hatırlatan Oduncu, “Gençlerimize sahip çıkılsın dedik, ama yine sessizlikle karşılaştık” ifadelerini kullandı.
“10 YILDA 258 KİŞİ YAŞAMINA SON VERDİ”
2024 yılı içinde Batman’da 42 intihar vakasının yaşandığını belirten Oduncu, son 10 yılda ise en az 258 kişinin yaşamına son verdiğini aktardı. Gençlerin gelecekten umutsuz olduğunu ifade eden Oduncu, kadınların güvende olmadığını, ailelerin ekonomik yük altında ezildiğini ve sosyal desteğin yetersiz kaldığını dile getirdi. İktidarın bu tabloyu görmezden geldiğini söyleyen Zeynep Oduncu, “Görürlerse, halkı yalnızlaştıran ve yoksulluğa mahkûm eden düzenle yüzleşmek zorunda kalacaklar. Ama onlarda bu cesaret yok. Biz susmayacağız! Bu topraklarda gençler karanlığa mahkûm edilmesin diye susmayacağız. Bu düzen değişene, bu utanç sona erene kadar susmayacağız!” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 02ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 03Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 04EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 06Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 07“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 08DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 091.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 10Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 11HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 12“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 14NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 15BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
Henüz Yorum yok