“ENGELLİLER İÇİN BANKA ATM’LERİ ERİŞİLEBİLİR DEĞİLDİR”
Batman Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Abdülkadir Tatlı, engelli bireylerin haklarını her alanda savunmayı, engelleri ortadan kaldırmayı görev bildiklerini söyledi.
Engelli bireyler her gün toplumsal yaşamın çeşitli alanlarında görünmez duvarlarla karşılaştıklarını ifade eden Batman Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Abdülkadir Tatlı, “Bu engeller bazen bir kaldırımda, bazen bir toplu taşıma aracında, bazen de bir bankamatik önünde karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki bugün bir özel bankanın ATM’sinde karşılaşılan durum, erişilebilirlik konusundaki ihmalin açık ve çarpıcı bir örneğidir. Yeni nesil olarak tanıtılan bu ATM, maalesef engelli bireylerin temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak şekilde dizayn edilmiştir. Ekranı eğik bir açıyla yerleştirilen bu cihaz, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin ekranı görmesini imkânsız hale getirmiştir. Para yatırma bölmesi ileri doğru çıkarılmış ve erişim daha da zorlaştırılmıştır. Bu durum, sadece bir tasarım hatası değil; aynı zamanda engelli bireylerin haklarının görmezden gelinmesidir” ifadelerini kullandı.
.jpg)
“Erişilebilirlik bir ayrıcalık değil, temel bir haktır” diyen şöyle devam etti : “Engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklar, böylesi dikkatsizlik ve duyarsızlıklarla daha da ağırlaşmaktadır. Tüm kamu ve özel sektör bankalarını, ATM cihazlarını ve şubelerini erişilebilir hale getirmeye davet ediyoruz. Teknolojiyi insan odaklı tasarlamak, sosyal sorumluluğun en önemli adımıdır. Bu ülkenin vatandaşı olan her birey, eşit şartlarda kamu hizmetlerine ulaşabilmelidir. Unutulmamalıdır ki engeller bizde değil, sistemdedir. Bizler bu engellerin kaldırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 03472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0419 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 05VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 06300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 07KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 08“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 09BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 10“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 11Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 12Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 13Aranan 23 şahıs yakalandı
- 14UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 15Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.




Henüz Yorum yok