Batman’da elektrik şebekesi yeraltına alınıyor
Batman’da elektrik şebekesi yeraltına alınıyor
Dicle Elektrik, Batman’da 5 mahalleden geçen yüksek gerilim hattının yer altına alınması için 6 milyon liralık ek yatırım bütçesi ayırdı. Böylece şirketin 2020 yılında sadece Batman’daki yatırım bütçesi 112 milyon liraya ulaştı.
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman’ın Bayındırlık, Cudi, Çamlıtepe, Tılmerç ve Gültepe mahallelerinden geçerek Aydınkonak mahallesi ile merkeze bağlı bazı köyleri besleyen enerji şebekesini, 6 milyon liralık bir yatırım ile yeraltına alıyor.
Batman İl Müdürü Naci Obut, hazırladıkları projeyi 1.5 aylık bir süreçte tamamlamayı planladıklarını söyledi. Obut, 6 milyon liralık bu ek yatırım ile Batman’a 2020 yılında ayrılan 106 milyon liralık yatırım bütçesinin de 112 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.
Yük artışı sağlanacak
.jpg)
Sürekli gelişen ve büyüyen Batman’ın enerji ihtiyacını karşılamak için halen çok sayıda yatırım projesinin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman İl Müdürü Naci Obut, “Bu yatırım ile Aydınkonak ve merkeze bağlı çok sayıda köyü besleyen Fider-6 Silvan Hattını günün şartlarına uygun hale getriyoruz. Yeraltna alınacak 16 kilometre uzunluğundaki hat çevresinde halen birçok alışveriş merkezi, otel, hastane ve konut yapılmaktadır. Bunların faaliyete girmesiyle ortaya çıkacak olan enerji ihtiyacı 1.5 ayda tamamlamayı planladığımız bu yatırım ile giderilebilecektir” dedi.
Havayi hat kaldırılacak
İl Müdürü Obut, söz konusu yatırım ile havayi hattın tamamen kaldırılarak hem oluşabilecek tehlikelerin önüne geçileceğini, hem de görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılacağını belirtti. Obut, ekim ayı ortasına kadar tamamlamayı planladıkları yeraltı şebekesi sayesinde bağlı köyleri merkezden tamamen ayırırken, hem merkez mahallelerine hem de bu köylere daha kaliteli ve kesintisiz enerji verebilececklerini kaydetti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 02BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 03VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 04GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 05TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 06BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 07BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 08LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 09BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 10AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 11EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK
- 12DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 13CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 1428 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 15Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı




Henüz Yorum yok