TAZİYE MASRAFLARINI BELEDİYE KARŞILAYACAK
Taziye Masrafları Belediyeden
Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kentteki taziyeevlerinin giderlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirterek, taziye sahibinin cebinden tek bir kuruş para çıkmayacağını belirtti.
‘ZENGİN VE FAKİR TAZİYESİNDE FARK OLMAMALI’
Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda 'Taziye Evleri' ile ilgili gerçekleştirilen toplantıya, Vali Şahin'in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Müftüsü Turgut Erhan, bazı kurum temsilcileri, muhtarlar, taziyeevi sorumluları ve imamlar katıldı.
Kentteki taziyeevlerinde sunulan hizmetin koordine edilmesi ve zapturapt altında alınmasını istediklerini belirten Başkan Vekili Şahin, “Türkiye’nin her yerinde taziye evi kültürü yok. Burada ise gelenektir. Buralarda verilen hizmetlerde de tek düzelik yok.
Biliyorum ki bu taziye evlerini yöneten arkadaşların da ciddi sıkıntıları var. Eleman, elektrik-su faturaları, çay-şeker ve benzeri maliyetleri çekip çevirmede zorlandığınızı biliyorum.
Biz Batman Belediyesi, Mezarlıklar Müdürlüğü olarak bir cenazede, araç tahsisi, mezar kazımı, kefenleme, yıkama, defin gibi tüm işleri ücretsiz yapıyoruz. Bu hususta kimseden para almıyoruz. Vatandaş bununla uğraşmıyorsa, devamı olarak taziye evlerindeki hizmeti de verelim.
Çay, şeker, elektrik, su ve hatta yapabilirsek yemeğini de tamamen biz karşılayalım. Kulağımıza bazı yerlerde fahiş fiyatlar talep edildiği, birilerinin bu işi ticarete döktüğü söylentileri geliyor. Zenginin ve fakirin cenazesi arasında fark olmasın. Hepsini tek elden ve tek düzenden yapalım” dedi. Toplantıya katılanların tamamı, öneriyi olumlu karşıladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok