Usta öğreticiler de taşeron yasasından yararlanmak istiyor
Türkiye’nin 81 ilinden gelerek Batman’da toplanan Usta Öğreticileri Federasyon Temsilcileri, Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin de taşeron sistemine alınması için basın açıklamasında bulundular.
Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan ve taşeron yasasından yararlanmak isteyen usta öğreticileri, Batman Kültür Merkezi konferans salonunda toplanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çağrıda bulundu.
Türkiye Usta Öğreticileri Federasyon Temsilcileri konuyla ilgili yaptıkları basın açıklamasında, Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin de taşeron yasasından yararlanması gerektiğini belirtti.
Türkiye Usta Öğreticileri Federasyonu adına basın açıklamasını okuyan Batman İl Koordinatörü Selman Yaman, “Bakan Jülide Sarıeroğlu, ‘taşeron sistemde eklemek istediğiniz veya öneriniz var mı?’ diye soruyor. Bugünden itibaren 3 gün istekleri dinleyeceklermiş. Bizler, yıllarca Halk Eğitim Merkezlerinde emek vermiş usta öğreticilerin de bu haktan ve bu kadrodan faydalanmasını istiyoruz. Eğer bugün taşeronlara kadro verilmişse onların yaptıkları işi bizde yıllardır yapıyoruz. 10 ile 20 yıl her türlü fedakârlıkla emek vermiş usta öğreticilerin de taşeron yasasından yararlanması gerekir. Buradan hükümet yetkililerine ve sayın Çalışma Bakanına bizleri de yasadan yararlandırmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok