Harabe evde yaşam mücadelesi veren ailenin yardım talebi
Batman merkeze bağlı Balpınar (Gresira) beldesi Yeniköy Mahallesi'nde harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Erden ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.
Yaklaşık 7 yıl önce hastalığı nedeniyle eşi ve çocukları tarafından terk edildiğini, daha sonra yeniden evlenerek eşiyle hayata tutunmaya çalıştıklarını söyleyen Abdurrahman Erden, tek isteğinin yıkılmak üzere olan evinin onarımının yapılması olduğunu söyledi.
Kalp rahatsızlığı ve sara hastası olduğundan dolayı çalışamadığını belirten Erden, "Yaklaşık 8 yıldır kalbimden ameliyatlıyım. Bir iş yapamıyorum. Tek gelirim devlet tarafından 3 ayda bir verilen özürlü maaşımdır. Yaklaşık 35 yıldır evim bu halde, artık yıkılmak üzeredir. Her yağmur yağdığında su komple eve giriyor. Damı naylon yaptım ama naylonun her tarafı delik olmuş, onu da tamir etmeye gücüm yok." dedi.
Kendilerine yardım elinin uzatılmasını beklediğini söyleyen Erden, "Hayırseverlerin yardımcı olmalarını istiyoruz. Yapılacak yardımlarla kendime yeni bir ev yapmak istiyorum. Arsa bizimdir ama ev yapma imkanımız yoktur. 35 yıl önce kendime bu arsayı almıştım. Her yağmur yağdığında tenekelerle evden su çıkarıyorum. Aldığım özürlü maaşıyla kendimi ve eşimin geçimini sağlıyorum. Evim yıkılmasın diye camiden aldığım sütunlarla evim ayaktadır. O sütunlar olmasaydı evim şimdi yıkılmıştı." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 02KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 03“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 05BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 06İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI
- 07BASKİ EKİPLERİNDEN YOĞUN ALTYAPI MESAİSİ
- 08DEM HEYETİNDEN HASTANE ZİYARETİ
- 0923 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 10500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 11VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 12METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 1323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 14TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 15ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”




Henüz Yorum yok