Batman'dan 5 ülkeye penye ihracatı
Batman'dan Almanya, İsveç, Belçika, Dubai ve Katar’a penye ihracatı
Batman’ın Kozluk ilçesinde açılan tekstil atölyesi işsizler için umut olurken, 5 ülkeye penye ihracatı yapılıyor.
Tekstilci Yusuf Tarhan, Özbekistanlı iş ortağı Nergis Mukhtarna ile İstanbul’dan Batman’a gelerek işsizlere iş imkanı sundu. Yusuf Tarhan, Kozluk’un ekonomisine ve istihdamına destek sağlamak için kurdukları atölyeden 5 ülkeye penye ihraç ettiklerini söyledi.
60 İŞÇİ ÇALIŞIYOR
Kozluk ilçesinde kurulan tekstil atölyesi 60 işsize umut kaynağı oldu. Kozluk’ta her şeye sıfırdan başladıklarını söyleyen Yusuf Tarhan, tekstil sektöründe penye grubu üzerine üretim yaptıklarını, ürettikleri ürünleri Almanya, İsveç, Belçika, Dubai ve Katar’a ihraç ettiklerini ve amaçlarının doğudaki işsizlere ve Kozluk’un ekonomisi ile istihdamına destek sağlamak olduğunu söyledi.
İŞ BULMAK İÇİN GİTTİĞİ İSTANBUL'DAN MEMLEKETİNE İŞLETMECİ OLARAK DÖNDÜ
İşsizlikten İstanbul’a gittiğini ve uzun aradan sonra tekrar Batman’a iş imkanı sunmak için geldiğini anlatan Tarhan, “2014 yılında İstanbul’da firmamızı kurduk. 3 sene faaliyet gösterdik. 2016 yılının 8. ayında Batman’ın Kozluk ilçesine taşındık. Üretimimizi Kozluk’ta yapıyoruz. Avrupa’nın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Başta Almanya olmak üzere; İsveç, Belçika, Arap ülkelerinden Dubai ve Katar’a buradan mal gönderiyoruz. Bu iş yerinde 50-60 kişiye istihdam sağladık” dedi. İstanbul’da çalışırken iş ortağının müşterisi olduğunu belirten Tarhan, “Yabancı bir ortağım var. Özbekistanlı tekstil mühendisi. Elemanlarımızın birçoğu İstanbul’da çalışmış, buraya geri göç eden arkadaşlarımız var. Buradan İstanbul’a gitmeye niyetli ama istihdamı burada yakaladığı için gitmekten vazgeçen arkadaşlarımız var” dedi.
“İSTİHDAMI 100-150 KİŞİYE ÇIKARMAK İSTİYORUZ”
Sıfırdan başlayıp işçileri kendilerinin yetiştirdiklerini vurgulayan Mukhtarna, “İşçileri yetiştirdik. Şu an elliden fazla çalışanımız var. Bundan sonrası için düşüncelerimiz biraz daha imalatı Batman’da büyütmek. İstihdamı 100-150 kişiye çıkarmak istiyoruz. Almanya’da satış yerimizi açma gibi bir düşüncemiz var. Nisan ayında inşallah gerçekleşecek. Oraya yönelik sadece büyük markalara değil, artık kendi markamızı da mal yapıp pazara sokmak en büyük hedefimizdir” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN 10 OCAK MESAJI
- 02ÖZTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
- 03BATMAN ESNAFI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
- 04BELEDİYEDEN GÜNDE 40 BİN EKMEK DESTEĞİ
- 05“Bizim sevdamız makam değil, esnaftır”
- 06NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ
- 07“GAZETECİLER TOPLUMUN GÜVENCESİ VE AYNASIDIR”
- 08KAPLAN’DAN ESNAFA SANDIK ÇAĞRISI
- 09“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
- 10HAYRAT YARDIM’DAN ŞEFFAF HESAP
- 11“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 12Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 13BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 14ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 15İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ




Henüz Yorum yok