“CAMİLERİN ELEKTRİK BORÇLARI SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, camilerin elektrik borçları nedeniyle yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'daki camilerin elektrik borçları nedeniyle DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen camilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cuma namazı çıkışında cami cemaatiyle görüşen Şahin, camilerin elektrik masraflarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirtti. Şahin, camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kurumlar olduğunu hatırlatarak, "Devlet bütün kurumlarının elektrik borçlarını öderken, camilerin borçları neden halka yükleniyor?" dedi. Bu konuda daha önce Batman İl Müftüsü ve Valilik ile görüşmeler yaptıklarını ancak kalıcı bir çözüm bulunamadığını ifade etti. Şahin, yerel seçimlerde de cami ve medreselerin elektrik, aydınlatma ve ısıtma masraflarını belediyenin karşılayacağı vaadini verdiklerini hatırlattı. Şahin, cami imamlarının sürekli olarak cemaatten para istemek zorunda kaldığını belirterek, bunun onları rencide ettiğini ve camiye olan ilgiyi olumsuz etkilediğini söyledi. "Her şeye para varken, camilerimizin giderlerinin halktan istenmesi yanlıştır. Bu durum imamlarımızı zor durumda bırakıyor ve cemaatin camiye olan ilgisini azaltıyor" dedi.
Şahin, sorunun çözülmesi için HÜDA PAR olarak ilgili kurumlarla girişimlerde bulunduklarını ancak yetki kendilerinde olmadığı için çözümde etkili olamadıklarını ifade etti. Şahin, iktidar vekilleri ve ilgili kurum yetkililerine seslenerek cami ve medreselerin elektrik borçlarının bir an önce çözülmesini talep etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok