Engellilere pozitif ayrımcılık şart
Batman Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve İl Başkan yardımcıları, Merkez İlçe, Kadın, Gençlik, sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlarının katılımıyla, Batman Engelliler Meclisi Bileşenleri çatısı altında bulunan derneklere ziyarette bulundu.
Ziyarette Batman Zihinsel Engellileri Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Abdullah Gezici, Batman Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Beyhan Özgener, Türkiye Görme Engelliler derneği Başkanı Adnan Sapanci, Batman Lösemililer ve Talasemililer Derneği Başkanı, Meleddin Yıldırım, Batman Pozitif Engelliler Derneği Başkanı Cuma Çilek, Batman Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Nasrettin Kaya, Batman İşitme Engelliler Derneği Başkanı Candar Atalay, Batman Tüm Engelliler Eğitim ve Topluma kazandırma Derneği Başkanı Recep Tekçe hazır bulundular.
Ziyarette Dernek Başkanları adına Abdullah Gezici Tarafından karşılanan Uçar, şöyle konuştu;
“AK Parti’nin dünya sıralamasında zirveyi hak ettiği bir konu var ki, o da Engelli vatandaşlarımıza sağladığı imkanlar ve gösterdiği pozitif ayrımcılık. Bu, yurtdışında hayli takdir gören bir uygulama.
Sosyal devlet anlayışının en önemli tezahürü, kuşkusuz dezavantajlı kesimlere neler yaptığı üzerinden izlenebiliyor. Bu kapsamda AK Parti, 12 yıllık dönemde engellilerle ilgili de önemli adımlar attığı herkesin malumudur.
Kamuda engelli istihdamı 6 kat artırılmış, engelli maaşları %1000-1700 oranlarında artmış. Eşi vefat eden kadınlara, muhtaç asker ailelerine, terör mağdurlarına ve 450 bin engelli refakatçisine evde bakım aylığı bağlanmış.
Engelli vatandaşlarımız için yapılanlar asla yetmez, devletimiz güçlendikçe, huzur ve barış ortamı sağlandıkça; sağlanan imkanlara yenileri eklenecektir.
İŞİTME ENGELLİLERE İŞARET DİLİ İLE SINAV İMKANI
AK Parti hükümetinde engellilerin topluma kazandırılması konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, bir yandan engellilerin yaşamlarını kolaylaştırırken, diğer yandan da istihdam alanlarını genişlettiklerini ifade etti.
"Yaz tatilinde partimizin 81 ildeki kadın kolları, gençlik kollarından 243 kişiyi Manisa'da oluşturacağımız kampta toplayıp, bir ay boyunca işaret dili öğreteceğiz"
ENGELLİLER ARASINDA FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK
"Ortopedik engelli evde çalışıyor, sınavda da görme ve işitme engellilere göre daha başarılı oluyor. Bu nedenle engelliler arasında bir fırsat eşitsizliği oluşuyor, fırsat eşitliğini inşa etmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok