"Kitap okumak öngörüsü artmış bir nesil oluşturacaktır"
Batman’da onlarca yazarın katılımıyla "Batman 2’nci Kitap Fuarı" Batman Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla açıldı.
20 Ekim Cumartesi günü açılışı yapılan ve Batman Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında bulunan Adalet Caddesi üzerinde düzenlenen fuara yoğun ilginin olduğu gözlemlenirken, fuardaki Dua Yayınları standında okurlarıyla bir araya gelen yazarlar Mehmet Ali Gönül ile Sadullah Aydın, İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundular.
Batman’daki kitap fuarına olan ilginin kültürel değerin yüksekliğinden kaynaklı olduğunu belirten Gönül, "Bundan dolayı da bütün katılımcıların, yazarların ve bu işte emeği geçen ilgili birimler herkes bu konuda elini taşın altına koymuştur. Dolayısıyla halkın da bu konuda elini taşın altına koyabilecek yaklaşımı bir okuyucu olarak göstermesini bekliyoruz. Herkes buraya bir hafta boyunca çocuklarının ellerinden tutacak, onlara ilerde güzel hatıralar bırakabilecek, zihinlerinde güzel yer edinmesini sağlayacak katılımcı olma vasfıyla bulunursa çok daha güzel olur diye düşünüyorum." dedi.
Kitap okumanın önemine değinen Gönül, "Kitap okumak daha şuurlu, bilinçli, muhasebe yapabilen ve öngörüsünü artmış bir nesil oluşturacaktır. Bilinçli, güzel, emin ve okuduğuyla amel edebilecek bir nesil ancak bu gibi yerleri ziyaret etmekle elde edilebilecek. Böylelikle ileriye doğru bir yatırım olacak. Bu yatırımı güzel bir şekilde değerlendirmek amacıyla buraya gelen herkesi bir kahraman gibi görmek gerek. Buraya teşrif eden herkes bir bakıma bu nesle yatırım yapan insanlardır ve endişeleri bu yönde olmalıdır. Bundan dolayı da katılımda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
"Fuarlar gençlerle kitapları bir araya getirmektedir"
Yazar olarak katıldıkların fuarda okuyucuları için kitap imzaladıklarını belirten Aydın ise fuara Türkiye’nin birçok yerinden gelen yazarlarla tanışma fırsatı bulduklarını ifade etti.
Kitap fuarlarının önemine değine Aydın, "Fuarların, kitapları satma, tanıtma özellikle kültürel anlamda gençlerle kitapları bir araya getirme anlamında faydası katkısı çoktur. İnşallah fuar hayırlara vesile olur. Kitap fuarlarının çok yönlü faydaları var. Fuarlar, yazarla okuyucuyu bir araya getiriyor. Okuyucu, okuduğu eserin yazarını tanıyor. Bu da esere, okumaya ve bilgiye olan ilgisini artırıyor." şeklinde konuştu.
Kitap okuma oranlarının da fuarlarla beraber artığını belirten Aydın, buna rağmen Türkiye genelinde okuma kültürü çok zayıf olduğuna dikkat çekti.
Aydın, "Gençliği iyiye, doğruya, güzelliğe götürmek ve inşa edebilmek için kesinlikle gençliğin okumayla, bilgiyle, kültür ve kitapla tanışması lazım. Bu anlamda da fuarların faydası olur. Özellikle gençlere tavsiyem her eseri okumasınlar. Onları hem dünyevi hem de uhrevi anlamda inşa edecek eserleri okusunlar. Faydalı ve yararlı, hayatlarına bir şeyler katacak eserler okusunlar." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 02ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 03BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 04Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 05OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 09CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 102 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 11Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 12İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 13BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 14VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 15GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ




Henüz Yorum yok