“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı M. Sıddık Çiftçi, kentte son zamanlarda giderek artan uyuşturucu tehdidine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.
Kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle değil, toplumsal dayanışmayla sürdürülebileceğine dikkat çekti.
“Toplumun Desteği Şart”
Beraberindeki heyetle Batman Objektif Gazetesi’ni ziyaret eden Başkan Çiftçi, Yazı İşleri Müdürü Veysel Çiftçi ile gerçekleştirdiği görüşmede, gençlerin madde bağımlılığına karşı korunması için ortak bir iradenin ortaya konulmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. “Bu sessizlik kabul edilemez. Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Gençlerimizi kaybetmemek için el ele vermeliyiz” diyen Çiftçi, konunun sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi.
“Batman’a Rehabilitasyon Merkezi Şart”
Kentte henüz bağımsız bir AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) bulunmadığını hatırlatan Çiftçi, içinde sağlık hizmetleri, eğitim faaliyetleri, manevi destek ve sosyal etkinlik birimlerinin yer alacağı bir rehabilitasyon kompleksine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bu projeyi yakın zamanda Batman Valisi Ekrem Canalp ile değerlendirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.
“Tüm Kesimler Elini Taşın Altına Koymalı”
Çiftçi, rehabilitasyon kompleksinin psikologlar, din görevlileri, eğitimciler ve gönüllülerle desteklenmesi gerektiğini belirtti. Proje için; Valilikten yer tahsisi, Emniyetten veri desteği, Gençlik Spor İl Müdürlüğünden yurt ve personel, sağlık ve eğitim kurumlarından uzman katkısı istediklerini söyledi. Ayrıca Yeşilay, belediye, adliye, KOSGEB, İŞKUR, müftülük ve kütüphaneler gibi kurumların da sürece dâhil olması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Uyuşturucu ile mücadele sadece kamuya değil, toplumun tüm kesimlerine ait bir görevdir” dedi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 02ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 03Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 04KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 05Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 06KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 07ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 08KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 09HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 10KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 11Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 12KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 13BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 14BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 15KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU




Henüz Yorum yok