“BU BİR TASARRUF DEĞİL, EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ücretli öğretmenlerin yaşadığı ekonomik ve sosyal adaletsizliklere dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığı’nı hukuka, eşitliğe ve vicdana davet etti.
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz yaptığı açıklamada, ülkede yıllardır görmezden gelinen bir gerçeğin altını çizerek “Ücretli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerle aynı işi yapıyor ama aynı hakka sahip değiller. Bu adaletsizliğin adı ‘tasarruf’ değil, açıkça emek sömürüsüdür” dedi.
“EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ÇAĞRISI”
İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Türkiye’nin dört bir yanında binlerce ücretli öğretmenin geçim sıkıntısı içinde görev yaptığını belirterek “Bir öğretmenin emeği, statüsüne göre değer görmemelidir. Aynı sınıfta, aynı müfredatı işleyen iki öğretmenden biri geçimini zor sağlarken diğeri güvenceli bir yaşam sürüyorsa, burada eğitimde adaletten söz edilemez” dedi.
“EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK, GELECEĞE ZARAR VERİYOR”
İl Başkanı Yılmaz, ücretli öğretmenlerin düşük ücretler, sigorta eksiklikleri ve iş güvencesi olmadan çalıştırılmasının yalnızca öğretmenleri değil, eğitim sisteminin bütününü zedelediğini vurgulayarak “Öğretmen, öğrencinin ufkunu açan kişidir. Ancak yoksulluk sınırının altında bir ücretle çalışan bir öğretmenden geleceği şekillendirmesini beklemek adil değildir. Eğitimde kalite, öğretmenin refahıyla doğru orantılıdır” dedi.
“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA AÇIK ÇAĞRI”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı, hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, ücretli öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek “Artık bu eşitsizliğe son verilmelidir. Tüm öğretmenler aynı haklardan yararlanmalı, aynı statüde değerlendirilmeli ve kadrolu hale getirilmelidir. Bu ülkenin geleceği için öğretmenlerin emeğine sahip çıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
“EMEK, EN KUTSAL DEĞERDİR”
Şehmus Yılmaz açıklamasını “Eğitimde adalet sağlanmadan, toplumsal adalet de sağlanamaz. Ücretli öğretmenler bu ülkenin sessiz kahramanlarıdır. Onların sesi olmak, geleceğimizin sesi olmaktır” ifadeleriyle tamamladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 03472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0419 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 05VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 06300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 07KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 08“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 09BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 10“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 11Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 12Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 13Aranan 23 şahıs yakalandı
- 14UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 15Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.




Henüz Yorum yok