MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ
MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ
Batman’da 1500 öğrencinin taşımalı eğitim hakkının iptal edilmek istenmesine DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’den sert tepki geldi.
Zorköy, Segırka, Bıçakçı, Binatlı, Güvercin, Karayün, Akça, Tılmıs, Çarıklı, Kuyubaşı, Okçu, Kantar gibi birçok köy ve mezrada alınmak istenen karardan derhal geri dönülmesi çağrısında bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Artan hayat pahalılığı nedeniyle çocuklarını okula göndermekte büyük sorunlar yaşayan köydeki vatandaşlarımızın, çocuklarını eğitim sistemine dahil etmek için önemli araç olan taşımalı sistemin bu yıl iptal edilmek istendiğine yönelik duyum aldık. Bu anayasadaki eğitim hakkının tamamen yok sayılmasından başka bir şey değildir. Çocuklarına doğru dürüst elbise, ayakkabı alamayan ve harçlık veremeyen ailelerimize şimdi de ulaşım masrafını çıkartarak adeta onlara “çocuklarınızı okula göndermeyin” demek isteyen bir iktidar ve kurumları ile karşı karşıya kaldık.
Kimse çocukların eğitim hakkı üzerinden tasarruf yapmaya çalışmasın. Kendi odalarını döşerken hiçbir masraftan kaçınmayan kurum yöneticileri, köydeki çocukların eğitim hakkını elinden alarak ne amaçlıyor? Güneydoğu Anadolu bölgesi ile batıdaki şehirler arasında okullaşma oranı makasının hızla arttığı bir dönemde, kimsenin; bu topraklardaki çocukları, eğitimsiz bırakmaya hakkı yoktur. Bu karardan derhal geri dönülmeli ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın okula katılımı için tüm imkanlar seferber edilmelidir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 023.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 03BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 04BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 05472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0619 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 07VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 08300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 09KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 10“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 12“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 13Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 14Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 15Aranan 23 şahıs yakalandı




Henüz Yorum yok