ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
“Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında özel gereksinimli bireylerden oluşan koro tarafından “Özel Kalpler, Özel Sesler” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Vali Ekrem Canalp’in himayelerinde, batman Üniversitesi ile Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında özel gereksinimli bireylerden oluşan koro tarafından “Özel Kalpler, Özel Sesler” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp de katılarak özel gereksinimli bireylerin heyecanına ortak oldu.
Proje kapsamında, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin desteğiyle özel gereksinimli bireylerin sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla sanatsal, eğitsel ve sportif atölye çalışmaları yürütülüyor.
Etkinlik çerçevesinde, merkezde kayıtlı bedensel, zihinsel ve görme yetersizliği bulunan bireyler ile Down sendromlu ve otizmli çocuklardan oluşan koro sahne aldı. Koroya, Doç. Dr. Yiğit Karabulut koordinasyonunda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri eşlik etti.
Programda özel gereksinimli bireyler seslendirilen şarkılara eşlik ederek dans etti. Program sonunda aileler, çocuklarının etkinlikten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Programa ayrıca Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir ve eşi Zeynep Demir ile kurum yetkilileri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok