GÜLİSTAN DOKU'NUN AKIBETİ SORULDU
İnsan Hakları Derneği ve kayıp yakınları Batman’da eylemlerinin 608. haftasında Gülistan Caddesinde bir araya geldi.
Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” pankartının açıldığı eylemde, kayıpların fotoğrafları taşındı. Bu haftaki eylemde 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun akıbeti soruldu. Basın açıklamasını İHD Batman Şube yöneticilerinden Sümeyye Gültekin Aykut, Gülistan Doku'nun hikayesini okuyarak, “İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için bir aradayız. Yıllardır eşit yurttaşlık temelinde, insana yaraşır, barış ve huzurlu bir ülkede uyanmayı arzuluyoruz.
Bu hafta 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren kendisinden bir daha haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku‘nun akıbetini sormak için toplandık. Hakları Savunucuları olarak, her zaman olduğu gibi etkinliğimizin 608. haftasında ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarası Mücadele Günü’nde çağrımızı yineliyoruz; tüm kayıpları, faili meçhul cinayetlerle katledilenleri anarak; İnsan hakları savunucularının adalet ve hakikat arayışının asla bitmeyeceğinin de altını çiziyoruz.
Bizler kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Ağır yaşam hakkı ihlallerine sırt çevirmeden sorumluluklarımızın bilinciyle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 02Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 03HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 04BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 05ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 06BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 0742 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 0840 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 09“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”
- 10ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 11KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİYE İŞLEM
- 12PETROLSPOR, TEKNİK DİREKTÖR KOÇAK İLE ANLAŞTI
- 13BESOB’DA GÖREV DEĞİŞİMİ : YENİ BAŞKAN MEHMET TEKİN
- 14SAADET PARTİSİ'NDE MAYIS AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
- 15TARIM KREDİ MARKETİ TPAO YERLEŞKESİNDE HİZMETE AÇILDI




Henüz Yorum yok