"Denetimsiz derelerde suya girilmesi yasaktır"
Batman Valisi Hulusi Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz spor kursları açılış töreninde gençlerle bir araya geldi.
Yaz tatilini iyi değerlendirmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Şahin, "İl Spor Merkezlerinde açılan kurslarda spora devam edelim. Burada faaliyetler yapmak, size takım ruhunu kazandıracaktır. Sizler ekip çalışmasını öğreneceksiniz. Gezin, oynayın ve eğlenin, eylül ayında okulunuza zinde bir şekilde başlayın. İlimizde çok güzel spor tesisler var. Tesislerde görevli hocalarımız var. Bu büyük bir fırsat, bunu iyi değerlendirmelisiniz." diye konuştu.
Boğulma vakalarına karşı gençlere uyarılarda bulunan Şahin, "Derelerde ve göletlerde sakın suya girmeyin. Göller, dereler ve göletler güvenli değil çok tehlikeli alanlar, her hafta maalesef boğulma vakası yaşanıyor. Aman çocuklar dikkat edin." dedi.
"Su kenarlarına cankurtaran koymak imkânsız"
Batman'da cankurtaranın olmaması üzerine çıkan haberlere ilişkin de konuşan Şahin, şunları söyledi:
"Şöyle bir intiba oluşturmaya çalışıyorlar; Kurbağa adam yok, o yüzden ilimizde boğulma vakaları oluyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. İlimiz sınırları içerisinde birçok nehir var; Dicle nehri, Garzan Çayı, Batman Çayı ve Batman Barajı, yani suya girilecek çok sayıda yer var. Her birinin kilometrelerce uzunlukta sahili var. Bunların her birinin başına bir cankurtaran koymak imkânsız. Kurbağa adam başvurusunda bulunduk. Ama Kurbağa adamın cankurtaran olmadığını herkes bilsin. Bir buçuk dakika içerisinde maalesef boğulmalarda ölüm gerçekleşiyor."
"Cankurtaran ekibini belediye kurabilir"
Kontrolsüz denetimsiz derelerde suya girilmesinin kesinlikle yasak olduğuna işaret eden Şahin, "Cankurtaran ekibini belediye kurabilir. Kurduğunu farz edelim, yine de çözüm değildir. Çünkü kilometrelerce alan var. Kim nerede suya giriyor tespit edilemez. Bu konuda vatandaşlarımızın mutlaka bilinçlendirilmesine ihtiyacımız var. Valiliğimizin ve belediyenin yüzme havuzlarını vatandaşlarımız kullanabilirler. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirelim. Ayrıca açık ve portatif havuzlar kurulması yönünde girişimlerimiz var. Bunları da bu sezona yetiştirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok