"ALLAH'IN HEDİYESİ DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM"
“Bölgemizde dilimiz kayboluyor”
HÜDA PAR’ın düzenlediği seçmeli ana dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Ana Dilimi Seçiyorum’ panelinde konuşan Batman milletvekili Serkan Ramanlı, hiçbir dilin diğer dilden üstünlüğünün olmadığını belirtti.
Her dilin kendine göre değerli olduğunu ifade eden milletvekili Raman, “Bölgemizde gün geçtikçe dilimiz kayboluyor. Ana dilimiz diyoruz ama şu an hangi evde annemiz Kürtçe konuşuyor? Ne şekilde asimile olduğumuzun farkında değiliz. Bugün ne yazık ki sokaklarda Kürtçe ve Zazaca konuşulmuyor. Bu da asimilasyonun göstergesidir, bizler için büyük bir ayıptır. Ondan dolayı Allah’ın bizlere hediye ettiği armağana sahip çıkmalıyız. Nitekim dilimiz varlığımızın ve istikbalimizin teminatıdır. Biz dilimize sahip çıkmazsak gün be gün kendi benliğimizi de kaybederiz” diye konuştu.
“OKULLARDA SEÇMELİ DERS BAŞLADI”
Okullarda Yaşayan Diller ve Lehçeler seçmeli ders sürecinin başladığını hatırlatan Ramanlı, “Okullarda dilimizi öğretme imkânı var ve bu süreç tercih dönemidir. Bu tercih süreci 2-3 hafta devam edecek, bunun değerlendirilmesini istiyoruz. Bu yönde yaptığımız panelimiz bir başlangıçtır. Bundan sonra televizyon kanallarında, radyolarda, sokaklarda ve okullarda bunun duyurusunu yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız bugün ana dillerini öğrenirlerse kültürümüzün ne kadar zengin olduğunu göreceklerdir” dedi.
sürmanşet
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 02TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ
- 03BAŞKAN KAPLAN “ESNAFIN DEVLETE OLAN BORÇLARINA YAPILANDIRMA ŞART”
- 04BAŞKAN ŞANSİ, “BATMAN’DA AK PARTİ ÜYE SAYISI 68 BİNİ AŞTI”
- 05“FİLO İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİMATA HAZIR”
- 06ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”
- 07Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 08YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 09504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 10ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 11Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 12KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 13Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 14KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 15ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK




Henüz Yorum yok