BESO’nun paneli yoğun ilgi gördü
BESO’nun paneli yoğun ilgi gördü
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) tarafından esnafa yönelik yazar Mehmet Göktaş ve araştırmacı-yazar Dr. Abdulkadir Turan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Beraber Çalışma Kültürü ve Allah ile Ticaret’ konulu panel düzenlendi.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, oda başkanları, iş adamları ve çok sayıda esnaf katıldı. Tarihte esnaf teşkilatları, ahilik teşkilatı çok güzel hizmetler ve çalışmalar yaptığını anımsatan Çiftçi, “O kadar güzel çalışmalar yapmışlar ki otorite de sıkıntılar baş gösterdiği zamanlarda, kendileri düzeni muhafaza etmeye çalışmışlar ve kargaşaya izin vermemişlerdir. Bu sebepten dolayı bizlere büyük sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.
“SÖZLEŞME KÜLTÜRÜ YERLEŞMELİ”
İslam’da esas olan ticaret öncesi sağlam sözleşmeler ve aynı zamanda Allah korkusu ile güven olduğunu belirten araştırmacı-yazar Doktor Abdulkadir Turan, “Allah korkusu kardeşimle sözleşme yapmana engel olmamalı. Eğer Allah korkusu adı altında kardeşinle sözleme yapmamışsan, demek ki sen İslam’da hiçbir şey anlamamışsın. Bedevi ahlaklara göre kardeşlerimizle sözleşme yapmamız ayıp olarak gösterildi. Kişinin sözleşme yapmamak için ‘sen ağabeyine güvenmiyor musun’ sözü bedeviliktir ve aynı zamanda cahilliktir. Müslümanlar arasında sağlam bir ahit ve sözleşme kültürünün yerleşmesi lazım ve buna razı olmalıyız” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 02ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 03BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 04Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 05OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 09CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 102 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 11Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 12İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 13BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 14VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 15GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ




Henüz Yorum yok