Çiftçilerin Eğitimi Tamamlandı
Gercüş'te çiftçilere sertifika dağıtıldı
Batman'ın Gercüş ilçesinde kurulan Çiftçi Eğitim Merkezinde 102 çiftçiye sertifika dağıtıldı.
Gercüş Ziraat Odasınca, Çiftçi Eğitim Merkezinde tarla günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Kaplan, İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Sadarettin Kölge, Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner ve çok sayıda çiftçi katıldı. Etkinlikte, “Gercüş'te KOBİ'ler büyüyor” projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan 80’i kadın 102 çiftçiye sertifika verildi.
DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Merkezi Mardin Batman, Siirt ve Şırnak’tan Oluşuyor.30 tane ilçe yaklaşık 3 milyon nüfusa hitap ediyoruz. Neler yapıyoruz, risk varsa bertaraf ediyoruz. Şuan dünyada gıda sektörü gittikçe organikleşmeyi başlıyor yani herkes yerelden üretim istiyor. Kendi bahçesinde ürettiği doğal ve gübresiz yetiştiriyor. Bu konuda ajans olarak odamıza Görünüşümüze her desteği vermeye hazırız. İŞ KUR kapsamında 100 tane kursiyerimize proje yazma eğitimlerini verdik bundan sonrada KOSGEB üzerinden de 150 bin liralık destek paketinin alması içinde girişimcilik eğitimi vereceğiz. Bu belgeyi de aldıktan sonrada organik ve yerel ürünler hakkında küçük bir Pazar kurabilirsiniz. Kendi dükkanınızı açabilirsiniz. Özellikle de bayan kardeşlerimiz bu konuda şanslı olabilir ve bunlarla ilgili çok desteklerimiz olacak ajans olarak hem hibe desteklerimiz, hem eğitimlerimiz hem de mali desteklerimiz olacaktır” dedi.
Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner ise, “Bu çiftçi eğitim çiftliği bölgemize hayırlara vesile oldu. Bugüne kadar dediğimiz gibi her işin başı eğitimdir. Burası, ‘Ben tarımla ilgili bir şeyler öğrenmek istiyorum’ diyen herkesin eğitim merkezidir. Eğitim çiftliğimiz herkese açıktır ve herkesin sahiplenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 02CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 0328 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 04Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI
- 06Üniversitedeki kadro iptali Ankara gündeminde
- 07BİR DAMLA KAN, BİR ÖMÜR UMUT
- 08KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 09ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 10“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 11CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 12BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 13BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 14İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 15BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ




Henüz Yorum yok