Radyasyon Araştırma Ekibi Batman’da
Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik, araştırma ekibinden Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Damla ve Batman’ın tanınmış araştırmacılarından Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık Batman’da buluştu.
Jeoloji Yüksek Mühendisi Işık, “Çernobil faciası sonrası ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesinin büyük bir kısmını etkisi altına alan radyasyon sızıntısını yıllarca ekip başkanımız Prof. Dr. Uğur Çevik’in öncülüğünde araştırdık. Çalışmalar halen sürmektedir. Başkanımız Prof. Dr. Çevik ile birlikte yaklaşık 10 yıldır özellikle Batman ve çevresinde gerek kimyasal, gerek radyolojik çevresel risk alanlarını belirlemeye çalışıyoruz. Batman’da yaptığımız araştırmalarda içme, kullanma ve yüzey suları başta olmak üzere, topraktaki radyasyon ölçümlerini Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun desteğiyle yapıyoruz."dedi.
Amaçlarının benzer çalışmaları bölgenin diğer illerine yaymak olduğunu belirten Işık, "Genel olarak Batman’ın toprak ve suları radyolojik açıdan ciddi bir risk taşımıyor, fakat bu demek değildir ki kimyasal açıdan ‘sularımız temizdir’. Batman’da bu alanda radyolojik açıdan iyi bir veri tabanı oluşturmuş bulunuyoruz. Radyolojik ve kimyasal değerler bazı durumlarda birbirine uymayan sonuçlar verebilmektedir. Batman’daki en büyük sıkıntı yeraltı sularına petrol ve petrol türevi maddelerin özellikle fenolün karışmasıdır. Şu anki yol haritamız bölgenin toprak ve su kaynaklarının her türlü kirlilik seviyelerini belirlemek ve kimyasal açıdan da başta ağır metaller olmak üzere, petrol ve petrol türevi kirleticileri olmak üzere veri tabanı oluşturabilmektir." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 0228 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 03Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı
- 04KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI
- 05Üniversitedeki kadro iptali Ankara gündeminde
- 06BİR DAMLA KAN, BİR ÖMÜR UMUT
- 07KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 08ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 09“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 10CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 11BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 12BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 13İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 14BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 15VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI




Henüz Yorum yok