BAĞDAT'TAN GELENLER EVLERİNE GÖNDERİLDİLER
BAĞDAT'TAN GELENLER EVLERİNE GÖNDERİLDİLER
Irak’ın başkenti Bağdat’tan gelerek Batman’daki yurtlarda karantinaya alınan 285 vatandaş, 14 günlük sürenin dolmasının ardından herhangi bir semptoma rastlanılmaması üzerine evlerine uğurlandı.
Batman’da karantinada bulunan 285 kişi evlerine uğurlandı
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, Bağdat'tan Batman'a gelen ve 14 gün boyunca karantinada kalan 285 vatandaşın hiçbirinde korona virüse rastlanmadığını söyledi. Özperk, "Bugün kendilerini memleketlerine ailelerine uğurluyoruz. 33 ilden faklı vatandaşlarımız var ve bu 14 günlük karantina boyunca gerçekten karantinada kalan vatandaşlarımız bize çok yardımcı oldular. Takdir ederseniz ki bir odada 14 gün boyunca kapalı kalmak hücre gibi pek tahammül edilecek şey değil, ama sabırla ve metanetle yaklaştılar. Biz de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğe bağlı yurdumuzun personeli ile beraber insanların rahatı için ihtiyaçları için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Karantinada bekleyen vatandaşlarımızın doğum günlerini bile kutlayıp sürpriz yaptık. Bugün inşallah kazasız belasız memleketlerine göndereceğiz. En büyük sevincimiz mutluluğumuzda hiçbir vatandaşımızda hastalığın çıkmamış olmasıdır.
Tabi bu süreci Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü diğer kurumlar ile iş birliği içerisindeydi. Yurtlarda kalan 285 vatandaşımızın ve görev yapan personelimizin bütün yemek ihtiyaçlarını Batman Kızılay Şubesi karşıladı. Karantinada kalan vatandaşlarımızın geliş ve gidiş organizasyonları araç tahsislerini ve kişisel bakım ihtiyaçlarını İl AFAD Müdürlüğü karşıladı. Umuyor ve diliyorum ki kazasız bir şekilde vatandaşlarımız memleketlerine ailelerine ulaşırlar. Umuyor ve diliyorum ki bu virüs belası da tez zamandan ülkemizden ve insanlıktan uzaklaşır eski sağlıklı günlerimize kavuşuruz. Bizde yurtlarımızda artık asli görevimiz olan öğrenci kardeşlerimizi heyecanla ağırlarız” dedi.
Karantina süreci biterek tahliye olan Osman Nur adlı vatandaş: "14 günlük karantinanın sonuna geldik. Sağ olsun yurt yönetimi olsun AFAD, sağlık personelleri 14 gün boyunca bize çok güzel davrandılar. Sağlık ve sıhhatimiz yerinde olduğunu sürekli kontrol ettiler. Şuanda araçlarımıza binmek için hazır bir şekilde bekliyoruz. Allah devletimizden bütün burada bulunan insanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 02BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 03VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 04GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 05TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 06BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 07BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 08LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 09BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 10AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 11EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK
- 12DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 13CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 1428 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 15Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı




Henüz Yorum yok