
Orkide kaçakçılığı yapanlara para cezası kesildi
Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ve yok olması halinde biyolojik çeşitliliğin bozulacağı gerekçesiyle, toplanması suç sayılan salep orkidelerini toplayan 3 şahsa, 123 bin TL idari para cezası kesildi.
Toplanan salep orkidelerin kurutulup kaçak yollarla, kilosu 200 TL ile 300 TL arasında satışının yapıldığı öğrenildi.
Biokaçakçılık kapsamına giren salep orkidelerini toplayanlara yönelik yapılan ihbar üzerine harekete geçen Gercüş İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçe kırsalında yaptığı operasyonda, salep orkide (yumru-soğan) kaçakçılığı yapan 3 kişinin, topladıkları 2 çuval dolusu salep orkidesine el konulurken,yakalanan 3 şahıs, ifadeleri alınmak üzerek karakola götürüldü.
Ele geçirilen salep orkideleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınırken, 3 şahıs hakkında, kişi başına 41 biner TL olmak üzere toplam 123 bin TL idari para cezası kesildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Orman Mühendisi Eyüp Yıldırım, "Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve salep orkidesi ile diğer bitki kaçakçılığını yapmamalarını istiyoruz. Kaçakçılara yönelik mücadelemiz devam edecektir." uyarısında bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok