STADIN ÇİMLERİ BAKIMA ALINDI
STADIN ÇİMLERİ BAKIMA ALINDI
2021-2022 Futbol sezonunun sona ermesinin ardından, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yeni Batman Stadyumu ile atletizm pistinin çimlerini özel bir bakıma aldı.
Çimlerin yeni sezonda da canlı ve yemyeşil olması için uzman personellerinin sürekli çimleri kontrol altına aldıklarını belirten Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 2022-2023 sezonuna eksiksiz girmek istediklerini söyledi.
İl Müdürü Özperk “Uzman personellerimiz tarafından stadımızın doğal çim boyları ortalama 2,5 veya 3 cm kadar zemin sabit tutulur. Bu yükseklik topun sıçrama ve yuvarlanma faaliyetlerini engellemez ve bozmaz. Ayrıca futbolculara da mani olmaz. Kök havalandırma zamanla sıkışan zeminin çim köklerini havasız bırakmaması için gerekli bir işlemdir.
Yoğun futbol oynatılması, yağmur yağışı ve silindirleme gibi olumsuz koşullardan dolayı doğal çim zeminin tutunduğu 10 cm’lik toprak kısmı havasızlıktan etkilenmeye başlar. Kök havalandırma için özel bir makineyle bakımı yapılır. Top Dressing olarak da bilinen kumlama işlemi çim traktörüne eklenen özel kumlama makinesi ile yapılır.
.jpg)
Çim besleme ürünleri toz veya sıvı olarak doğru bir şekilde ve oranda karıştırıldıktan sonra pülverizatör yardımıyla futbol sahası zeminine uygulanır. Sahada gübreleme işlemi gübre serpme makinesi ile yapılmaktadır. Son dönemlerde stadyumumda oynanan amatör ve BAL maçları ile şampiyonluk maçında taraftarlarımızın sahaya atlaması sonucu zarar gören sulama ve diğer eksiklikler kısa zamanda giderilip eski haline getirildi. 2022-2023 sezonunda Batman stadyumu yemyeşil ve canlı çimlerde oynanacak” diye konuştu.
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 02İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 039 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 04AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 05“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 06AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0767 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 08GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 0918 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 10BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 11TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 12ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 13BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
- 14BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 15ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ




Henüz Yorum yok