ÇİFTÇİ, "KİRA KONUSUNDA VİCDANİ HAREKET EDİLMELİ"
Kira artışında sınırlamaların kalkmasından sonra kiracılarla mülkiyet sahipleri arasında tartışmalar yaşandığını belirten BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, hem kiracıların hem de mülkiyet sahiplerinin bu konuda vicdani ve insani davranmaları gerektiğini söyledi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kira artışı konusunda yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kira artışında sınırlamanın kaldırılmasıyla taraflar arasında üzücü tartışmamaların yaşandığını belirten Çiftçi, taraflara sağduyu çağrısında bulunarak vicdani davranmalarını istedi.
Kira artışı sınırlamasının kaldırılmasından sonra özellikle kiracılardan şikayetlerin duyulmaya başlandığını belirten Çiftçi, “Aslında kira sınırının kalkması ya da konulması bir şey değiştirmez. İnsanların Allah'tan korkması ve bu doğrultuda vicdani hareket etmeleri gerekmektedir diye düşünüyorum. İster mülkiyet sahibi olalım ister kiracı olalım; vicdani davranmalıyız. Kiracının mülkiyet sahibine fırsatçılık yapmaması “benim sürecim var, benim kontratım var, ben kontrat dışına çıkmıyorum” demesi yanlıştır. Mülkiyet sahibinin de vicdani davranmayarak fırsatçılık yaparak kiracıyı ezmesi yine yanlıştır. Bu konuda vicdanen hareket edilmesi lazım.” İfadelerini kullandı. Kira artışı konusunda piyasa şartlarının göz önün bulundurulması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Hem kiracıdan hem de mülk sahibinin birbirlerini incitmemelerini, piyasa koşullarını da göz önüne alarak hem mülk sahibinin kiracıyı zor durumda bırakmaması lazım hem de kiracının kontratın arkasına saklanarak mülkiyet sahibini zor durumda bırakmaması lazım” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 02ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 03BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 04Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 05OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 09CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 102 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 11Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 12İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 13BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 14VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 15GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ




1 Yorum
Jale
30 Temmuz 2024