Batman’da "Görme Engelliler Sınıfı" açıldı
Dünya Engelliler Dünü dolayısıyla MÜSİAD Batman Şubesi ve Batman Valiliğinin destekleriyle görme engellilerin eğitimleri için özel olarak oluşturulan sınıfın açılış töreni yapıldı.
15 Temmuz Şehitleri İlköğretim Okulunda düzenlenen törene; Vali Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir ve öğretmenler katıldı.
Görme engelli sınıfının kurdele kesiminin ardından Vali Ahmet Deniz, engelli öğrencilerle yakından ilgilenip, kendileriyle bir süre sohbet etti. Daha sonra açıklamalarda bulunan Deniz, açılan sınıfta 10 görme engelli öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.
Engelliler için teknolojik sınıf açtıklarını belirten Deniz, “Burada MÜSİAD’ın güzel bir desteği oldu. Öğrenciler adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu sınıfın maliyeti son model teknolojinin olduğu bilgisayarlarla, tabletleriyle yaklaşık 70 bin liraya oldu. Bu çocuklarımızın yüzleri gülsün istiyoruz. Her çocuğumuz bizim için kıymetli, değerlidir. Çünkü geleceğimiz onlardır. Onlara fırsat tanıyalım. Geçen sene 5 ana dalda Türkiye birincisi üniversite sınavında bir görme engelli kızımızdı. Demek ki imkân ve fırsat verildiği zaman çocuklarımız çok daha güzel yerde olacaklar. Bize de düşen onlara yardımcı, destek olmaktır.” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir, “Dün dünya engelliler günüydü. Bunun farkındalığını anlatmak adına bugün bir sınıf açma girişimimiz oldu. Bizim ve Valiliğimizin desteğiyle yaptığımız bir sınıf. Bu anlamda sanaldan çıkıp biraz da gerçek hayatın kendisine odaklanmayı düşündük. MÜSİAD olarak da böyle bir görme engelli sınıfı oluşturma kararı aldık. İnşallah diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olmuş oluruz. 'Dünya Engelliler Günü'n sadece sözde kutlu olması anlamında değil de, somut bir şeylerle kutlamak istedik. İlk etap da 10 öğrenci eğitim görecek. Bundan sonra çabalarımız sürecek.” diye konuştu.
Kendilerine yönelik açılan sınıfın sevindirici olduğunu dile getiren engelli öğrenciler de engellilerin sadece bir gün değil her zaman hatırlanması gerektiğini kaydetti.
Daha sonra Vali Deniz, okulda bir kütüphanenin de açılışını gerçekleştirdi. Burada okumanın önemine dikkat çeken Deniz, köyler dahil olmak üzere Batman’da kütüphanesiz ve kitapsız asla bir okul bırakmayacaklarını vurguladı. Deniz, “Çünkü okumadan olmuyor. Batman bölgenin en çok okuyan ilidir. Bu da çok güzel bir şeydir.” ifadelerini kullandı.
Kütüphane açılışının ardından Deniz, okulu öğretmenleriyle bir araya geldi. Öğretmenlerden öğrencilere 15 Temmuz’u anlatmalarını isteyen Deniz, şunları söyledi: “Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmemiz lazım. Akademik başarı zaten olmazsa olmaz. Ama onunla birlikte insani değerlere sahip, paylaşımcı, merhametli, haramı, helali bilen iyi bir insan yetiştirmek her şeyden daha kıymetli ve önemlidir. İnşallah hep beraber bunu yapacağız. Biz de bütün imkânları eğitime seferber etmeye çalışıyoruz.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok