YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (BASKİ), kentte yağışlı havalarda yaşanan su birikintisi ve taşkın sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik altyapı çalışmalarını sürdürüyor.
Özellikle yağmur sonrası günlük yaşamı olumsuz etkileyen noktalarda başlatılan çalışma kapsamında, yağmur suyunun hızlı ve kontrollü bir şekilde tahliyesi amaçlanıyor.
Yürütülen proje doğrultusunda, mevcut yağmur suyu hattına ilave olarak toplam 110 metre uzunluğunda 500’lük polyester boru döşeniyor. Bu sayede suyun daha geniş bir hat üzerinden taşınması sağlanarak, birikintilerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda yağmur suyunun yüzeyden daha hızlı toplanabilmesi için 8 adet yağmur suyu mazgalı da inşa ediliyor. Yapılan bu müdahale ile özellikle yoğun yağışlarda yaşanan taşkın riskinin önemli ölçüde azaltılması bekleniyor.
Sahada yoğun bir ekip ve ekipman desteğiyle sürdürülen çalışmalarda 3 iş makinesi, 1 ekskavatör, 6 kamyon ve 9 personel görev alıyor. Ekipler, belirlenen program dahilinde çalışmalarını titizlikle sürdürürken, projenin en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor.
Gerçekleştirilen altyapı yatırımıyla birlikte, hem çevre düzeninin iyileştirilmesi hem de ulaşım güvenliğinin artırılması amaçlanıyor. Çalışmanın tamamlanmasının ardından, yağışlı havalarda yaşanan su birikintilerinin büyük ölçüde ortadan kaldırılması ve vatandaşların daha konforlu bir ulaşım imkânına kavuşması bekleniyor.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok