"İluh Deresinde ıslah çalışmaları sürüyor"
Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İluh Deresi’nin ıslahına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek dere bölgesinde gerekli kamulaştırmaların ardından yeşil alan yapacaklarını söyledi.Batman'da 2 köy ve 12 mahalleden geçerek Batman Çayı’na akan ve daha önce bazı ölümlü vakaların yaşandığı İluh Deresi ve çevresinde yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
İluh Deresi'nde 2006 yılında yaşanan taşma sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Belediye Başkan Vekili Aksoy, söz konusu derede ıslah çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Aksoy, "İluh Deresi'ne DSİ, üç aşamalı bir çalışma yürüttü. Birinci bölümde dere ıslah çalışması yapıldı, ıslah çalışması devam ediyor. Diğer iki bölümün ihalesi yapıldı. İluh Deresi’nin sağında ve solunda, 50 ila 120 metre genişliğinde bir bant oluşturulacak. Bu bandı yeşil alan olarak düşünüyoruz. Burada bir takım alanlar kamulaştırılmış. Bir takım alanlarda da afet idaresi bir takım evler yapmış. DSİ’nin yaptığı kamulaştırmalar var. Belediyenin yaptığı kamulaştırmalar var. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait olan alanlar var. Buralarla ilgili sayılaşma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
Derenin ıslahıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla irtibata geçtiklerini aktaran Aksoy, gelecek hafta içerisinde bakanlıktan bir heyetin konuyla ilgili olarak kente geleceklerini söyledi.
"İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız"
Aksoy, "Bu alanlarda gerekli kamulaştırmalar yaparak, oralarda yaşayanları da mağdur etmeden konutlardan temizleyerek yeşil alana çevireceğiz. Dereye de Batman Çayı'ndan su pompalayarak etrafı yeşil, içinde sosyal park ve sosyal alanların bulunduğu bir alan haline getireceğiz. En kısa zamanda İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok