
Batman'da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' semineri verildi
Mimar ve Mühendisler Grubu Batman İl Temsilciliği tarafından aylık düzenlenen "Biz Bize Konuşmalar" programı kapsamında "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu seminer verildi. Programa kamu kurum ve kuruluşlarından MMG üyesi mimar ve mühendisler katıldı.
Eğitim ve iş yaşamında karşılaşılabilecek olası tehlikelerin ortadan kaldırılması ve kişinin emniyeti için iş uygulaması kurallarının ele alındığı seminerde Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğrt. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beşir Dağ katılımcılara hitap etti.
Seminerde, işverenin ve çalışanların yasal yükümlülükleri, iş kazaları ve nedenleri, risk analizi ve tehlikeler, kişisel koruyucu donanımların iş yerlerinde kullanılması gibi konulara değinildi.
İş kazalarının özellikle mesai başlangıcındaki ilk bir ve son bir saat içerisinde daha sık görüldüğünü, her 6 dakikada bir iş kazasının yaşandığını söyleyen Dağ, 180 dakikada bir kişinin sakat kalıp, 6 saatte bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 yılda iş kazalarında 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Uluslararası çalışma teşkilatlarının 199 ülkede yapmış olduğu istatistiklere göre, iş kazalarının yüzde 99 insan hatasından kaynaklandığını, yüzde bir ise bilinmeyen sebeplerle meydana geldiğini dile getiren Dağ, "İSG çalışmalarında başarılı olmak için inanmak inandırmak, bilgilenmek bilgilendirmek, uygulamak uygulatmak prensip haline getirilmeli." dedi.
Yaptıkları etkinlikle ilgili açıklama yapan Mimar ve Mühendisler Grubu Batman İl Temsilcisi Murat Altun ise "Bu etkinlikle ilimizde faaliyet gösteren mimar ve mühendis üyelerimizin iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin anlaşılması ve iş yaşamında alınması gereken önlemlerin önemi amaçlanmıştır. Her ay düzenlediğimiz 'Biz Bize Konuşmalar' adı altındaki toplantılarda kamu kurum ve kuruluşlardan belirlediğimiz konu hakkında uzman yetkilileri davet ederek bilgi alışverişini sağlamayı çalışmaktayız." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 02ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 03“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 04BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 05HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 06EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 07YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 08SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 09VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 10BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 11AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 13BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 14KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 15EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
Henüz Yorum yok