ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Rojava’da çatışmalar ve sivillere yönelik saldırılara dikkat çekmek için Yılmaz Güney Alanı’nda basın açıklaması yaptı.
“Rojava Halkı Yalnız Değildir” şiarıyla düzenlenen açıklamayı Platform adına Eğitim-Sen Şube Eş Başkanı Ramazan Bilmez okudu.
Açıklamada, 2011’den bu yana Suriye’de süren çatışmaların yaygın insani yıkıma, zorla yerinden edilmelere ve ağır insan hakları ihlallerine yol açtığı vurgulandı.
Özellikle Kürtlerin yoğun yaşadığı Halep ve Kuzey Suriye bölgelerine yönelik saldırıların arttığı belirtilerek, sivillerin doğrudan hedef alındığı, sivil yerleşim alanlarının bombalandığı ve temel ihtiyaçlara erişimin engellendiği ifade edildi.
HTŞ lideri Colani öncülüğünde kurulan Geçici Suriye Hükümeti’ne bağlı silahlı grupların saldırılarının yaşam hakkını tehdit ettiği belirtilen açıklamada, kamuoyuna yansıyan işkence ve infaz görüntülerinin uluslararası hukuk ve insan hakları sözleşmelerinin açık ihlali olduğu kaydedildi.

Platform, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplumu, Rojava ve Kuzey Suriye’de yaşanan hak ihlallerine karşı acil harekete geçmeye, sorumluların hesap vermesini sağlamaya çağırdı.
Açıklamada ayrıca Türkiye’nin, sivillerin korunmasını ve barışçıl çözüm yollarını esas alan bir politika izlemesi gerektiği vurgulandı.
Basın açıklaması, Suriye’de kalıcı ve adil barışın askeri yöntemlerle değil, insan haklarına dayalı, kapsayıcı ve demokratik bir çözüm süreciyle mümkün olacağı çağrısıyla sona erdi
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 02KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 03“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 05BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 06İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI
- 07BASKİ EKİPLERİNDEN YOĞUN ALTYAPI MESAİSİ
- 08DEM HEYETİNDEN HASTANE ZİYARETİ
- 0923 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 10500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 11VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 12METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 1323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 14TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 15ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”




Henüz Yorum yok