
TEKSTİLCİ ESNAFI DESTEK İSTİYOR
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, tekstil sektörü üyelerini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf ziyaretlerine devam ederek farklı farklı sektörden bulunan üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyerek yetkililer ile çözüm noktasında temaslarına devam ediyor. Tekstil sektöründe bulunan üyelerini tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini işyerlerinde dinleyen Başkan Çiftçi, “Esnaf ziyaretlerimize durmadan devam ediyoruz. Sürekli olarak farklı farklı sektörlerden üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda tekstil esnafı üyelerimizi ziyaret ettik. Tekstilci esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde sıkıntı şikayet ve talep da bulunuyorlar. Genel olarak fason dikiminin çok ucuz olduğu ve artan maliyet giderlerinden dolayı zorlandıklarını ve bazen çaresiz kaldıklarını söylüyorlar. Tekstil atölyelerini hem üretim anlamında hem de istihdam anlamında ilimiz için çok büyük bir fırsattır. Tekstil alanında istihdam sayısı 50 bin civarlarındadır. Devlet, firma sahipleri, markalar ve sektör çalışanları ve bizler buna hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor.
Yoksa ilimiz ve vatandaşlarımız için büyük kayıp olacaktır. Destek alanları kurumlarımız denetlesin işini yapmayanlara fırsat vermesin ama istihdam üretim ve çalışma olanlara da daha fazla destek çıksın yardımcı olsun önlerini açsın daha fazla KOSGEB desteğine, SGK pirimi indirimine, İŞKUR İşbaşı eğitimi programından faydalanma ve MESEM stajyerlik kurslarına daha fazla yönlendirsin. Bunlar hem esnafın hem de vatandaşın ihtiyacıdır. Böylelikle ilimizin ticaret hacmi artacak ve ekonomik anlamda istihdam anlamında büyümeler devam edecektir.
Bizler esnaflar olarak bu zor şartlar altında devletin bu desteklerinden faydalanmazsa ayakta zor kalırız ve çoğumuz kapatmak mecburiyetinde kalabiliriz. Devletin kurumları denetimlerini yapsınlar ve esnaflarımızdan desteklerini kesmesinler” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok