KARDEŞ ŞEHİR İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR
Gaziantep-Batman arasında yürütülen kardeş şehir çalışmaları kapsamında düzenlenen istişare toplantısı, Vali Ekrem Canalp ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.
SON ÜÇ YILDA TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ
Batman’da son üç yılda hayata geçirilen ve birçoğu Türkiye’de örnek olan 277 projeyi içeren tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan toplantı Vali Canalp’ın açılış konuşmasıyla devam etti.
“PLANLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR HİZMET MODELİ OLUŞTURDUK”
Konuşmasında Batman’da uygulanan projelerin yalnızca yerel ihtiyaçlara cevap vermekle kalmadığını, aynı zamanda Türkiye genelinde örnek gösterilen bir yönetim yaklaşımını ortaya koyduğunu belirten Vali Canalp, kamu kurumları arasındaki eş güdüm sayesinde ölçülebilir ve sürdürülebilir bir hizmet modeli inşa ettiklerini vurgulayarak, Gaziantep’in yerel yönetim deneyiminin bu süreçte önemli bir referans oluşturduğunu ifade etti.
İki şehir arasındaki kurumsal iş birliğini geliştirme ile yerel kalkınmaya katkı sağlayacak ortak proje alanları ve yönetim modelleri ele alındığı toplantıda; kamu kurumları arasında sağlanan koordinasyon, sosyal hizmet uygulamaları, şehircilik çalışmaları ve hizmet verimliliğini artırmaya yönelik projeler görüşüldü.
GAZİANTEP’İN DENEYİMİ PAYLAŞILDI
Gaziantep’te uygulanan ve farklı şehirler için model niteliği taşıyan projelerinin de değerlendirildiği toplantıda; proje geliştirme aşamaları, finansman yöntemleri ve uygulama süreçlerinde karşılaşılan zorluklar detaylı şekilde ele alındı. Yerel yönetimlerde sürdürülebilir mali yapı, kurumsal kapasitenin artırılması ve saha uygulamalarına yönelik tecrübe paylaşımı başlıklarında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Gerçekleştirilen istişare toplantısının, şehirlerarası bilgi ve deneyim paylaşımını artırarak yerel kalkınma odaklı uygulamaların yaygınlaşmasına katkı sağlaması hedeflenirken, şehirlerarası eğitim programları, teknik destek mekanizmaları ve ortak proje üretimi gibi alanlarda somut iş birliği adımlarının atılması konusunda mutabakata varıldı.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı ve Batman Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör, Beşiri Kaymakamı ve Batman Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Yılmaz, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, Batman ilçe ve belde belediye başkanları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter Yardımcısı, Genel Müdürler, Daire Başkanları ile yöneticileri ve bağlı kuruluş temsilcileri ile Batman Belediyesinin birim müdürleri katıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok