BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
3. Gastronomi Festivali kentte renkli görüntülere sahne oluyor
Batman’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gastronomi Festivali, “Dokusuyla, tadıyla, hikayesiyle Batman” temasıyla kapılarını açtı. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla organize edilen festival, Valilik önü Kültür Mahallesi Adalet Caddesi’nde başladı. Festival, 16 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
“BATMAN, TÜRKİYE’NİN FESTİVAL ŞEHRİ OLUYOR”
.jpg)
Açılışta konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman’ın son yıllarda sosyal ve kültürel alanda önemli adımlar attığını vurguladı. Canalp, açıklamasında şu ifadelere yer verdi : “Aziz Batmanlılar, Festivaller Şehri Batman’ı beraberce inşa etmeye devam ediyoruz. Festival zincirine bugün bir halka daha ekliyoruz.” Batman’ın kültür-sanat organizasyonlarında Türkiye çapında öne çıktığını belirten Canalp, “Geçen hafta kitap fuarımızda 550 bin ziyaretçiye ulaştık. Allah nazardan saklasın, Batman hem kendi rekorunu hem de Türkiye’nin rekorunu kırmaya devam ediyor” dedi.
“BATMAN MUTFAĞI BİR LEZZET BÜYÜKŞEHİRİ GİBİ”
Batman’ın gastronomi yönünün giderek bilinir hale geldiğini ifade eden Canalp, şehrin mutfak kültürünün bölgenin kimliğini yansıttığını belirterek, “Diyarbakır’ın, Siirt’in, Mardin’in meşhur yemekleriyle birlikte Batman kendi başına zengin bir gastronomi merkezi haline geldi. Bu çeşitlilik, bizim kültürümüzün bir parçasıdır” dedi. Canalp, festivallerin sadece tanıtım değil, toplumsal birlik ve dayanışmayı güçlendiren etkinlikler olduğuna da dikkat çekti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok