Kurbanlık satın alırken dikkat edilecek hususlar
12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanlar için gerekli tedbirler alındı.
Konu hakkında yazılı açıklamada bulunan Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Afif Avcı, "Batman'da kurbanlık özelliği taşıyan gerek büyükbaş gerekse küçükbaş hayvan varlığımız yeterli durumdadır. İl genelinde yaklaşık 2 bin 500 büyükbaş, 10 bin küçükbaş kurbanlık hayvan varlığımız bulunmaktadır."dedi.
Vatandaşların Kurban Bayramını huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak için kurbanlık hayvan satış ve kesimlerini denetlemek ve hayvan sevklerini kontrol altına almak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilmesi yapıldığını belirten Avcı, "Kurban bayramı süresince gıda denetim personeli görevlendirilmesi de yapılmıştır. Dini bir vecibe olan kurban vazifesi yerine getirilirken insan sağlığını korumak, hayvanlara eziyet edilmeden kesilmelerini sağlamak ve hayvanların hijyenik şartlarda kesimleri sağlayarak, çevreyi kirletmemenin de dini ve insani bir görev olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik eder, huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir bayram geçirmelerini dilerim." şeklinde konuştu.
Avcı, kurbanlık hayvan satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı:
-Kulak küpesiz ve pasaportu olmayan hayvanlar satın alınmamalı
-Kurbanlık hayvanın genel sağlık durumu iyi olmalı ve hayvanda kısmi veya genel felç, yara, vücutta şişlikler vs. olmamalıdır.
-Kurbanlık kesilen hayvan küpelerinin en yakın İl/İlçe Müdürlüğüne teslim edilmelidir.
-Kurbanlık hayvanların kesimleri gelişi güzel yerlerde, cadde ve sokaklarda yapılmaması, izin verilen kesim yerlerinde yapılmalıdır.
-Kendi bahçelerinde kesim yapanların kurban atıklarını kedi köpek gibi hayvanların ulaşamayacağı şekilde gömülmesi sağlanmalıdır.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok