YENİ GÖRÜNTÜLEME CİHAZLARI HİZMETTE
YENİ GÖRÜNTÜLEME CİHAZLARI HİZMETTE
YENİ GÖRÜNTÜLEME CİHAZLARI HİZMETTE
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulumu tamamlanan 2 bilgisayarlı tomografi, 1 MR cihazı hizmete sunulmuş bulunmaktadır.
ACİL HİZMETLERDE BİR İLK
Eğitim Araştırma Hastanemiz acilinde kurulan bilgisayarlı tomografi cihazı, BT Anjiyografi yapabilme özelliği ile hastalara tanı-tedavi noktasında kolaylık sunacaktır. Ayrıca bu cihazda bulunan ASIR Algoritması teknolojisiyle doz azaltma özelliği sayesinde hastanın maruz kalacağı radyasyon yükü azalmış olacaktır. Eğitim Araştırma Hastanemiz poliklinik hizmetlerinde kullanılacak olan bilgisayarlı tomografi cihazı da koroner BT Anjiyografi özelliği ile hastaların tanı-tedavi imkanını kolaylaşacaktır. ASIR-V Algoritması sayesinde hastaya verilecek olan radyasyon dozunu minimize edip masa hareketini hızlandırıp görüntü kalitesini düşüren pikselleri ortadan kaldırarak daha net bir görüntü elde etmemizi sağlayacaktır. Bu özellik sayesinde hastanın maruz kalacağı radyasyon yükü azalmış olacaktır.
BÖLGEYE HİTAP EDECEK
Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulan MR cihazı ise; 70 cm genişliğindeki hasta giriş tüneline sahip olup, bölgemizde bu açıklığa sahip ilk cihaz olma özelliğine sahiptir. Özellikle klostrofobik kapalı alan fobisi olan hastalarda MR çekim zorluğunu ortadan kaldıracaktır. 180 cm tüm vücut görüntüleme özelliği sayesinde daha geniş kesitlerde alanların görüntüleri daha net bir şekilde alınarak tanı ve tedavi rahatlığı sağlanacaktır. Biyopsi uyumlu meme bobini sayesinde meme MR çekilebilecek ve meme kanseri şüphesi olan veya meme kanseri tanısı almış hastaların sevki önlenmiş olacaktır. Sessiz MR uygulamaları sayesinde özellikle hastaların uzun çekimlerde konforunu artıracaktır.
.jpeg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 02BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE
- 03Şehir İçi Trafikte Süper Mario Oyunu
- 04TPAO PETROLSPOR’DAN NAMAĞLUP ŞAMPİYONLUK
- 05BATMAN’DA “BARIŞ SÜRECİ” PANELİ
- 06NOBEL HOME HİZMETE AÇILDI
- 07127 MİLYONLUK BAHİS AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 08BATMAN PETROLSPOR 1. LİG’DE
- 09TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 10SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 11İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 12İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 13BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 14“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 15FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI




Henüz Yorum yok