ÖĞRETMENLERİN BEKLENTİSİ
‘Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır’
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, “Öğretmenlik Meslek Kanunu Çıkarılmalıdır” konulu basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Ergin, “İnsanın, özünü keşfetmeye, kişiliğini inşa etmeye yönelik en büyük eylemi eğitimdir. Eğitimin başaktörü öğretmen, insanlığın kadim ve vazgeçilmez mesleklerinden biri de öğretmenliktir. Öğretmen, çocukların şuur sermayesini artırmanın, idrakini geliştirmenin, varoluşun sırrına ermenin, hikmeti keşfetmenin rehberidir. Ülkemizde fiilî olarak görev yapan öğretmen sayısı 1 milyon 200 bini aşmış iken, öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan her aşamayı içeren, öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir kanunun olmaması büyük bir eksikliktir. Kanaatimizce öğretmenlerin itibarının daha da artması, haklarının korunması; yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ivedilikle yürürlüğe konulması elzemdir.
Öğretmenler olarak beklentimiz, özlük haklarımızın tanımlanması ve geliştirilmesi; kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik ayrımının ortadan kaldırılması; resmî eğitim kurumlarındaki bütün öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi; mesleğimizde ilerlememizi sağlayacak şekilde kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi; istihdamda güçlük çekilen bölgeler başta olmak üzere zorunlu hizmet gibi zorlayıcı dayatmalar yerine teşvik edici uygulamaların getirilmesi; eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim-öğretim sınıfı içinde ama ikincil görev olmaktan çıkarılarak müstakil bir kadro olarak düzenlenmesi; yöneticilik süreçlerine geçiş ve statüsü ile bu pozisyonlardaki mali, özlük ve sosyal hakların da mutlaka meslek kanununda tanımlanması; resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayan bir meslek kanununu hayata geçirilmelidir” dedi.
Etiketler : #ÖĞRETMENLERİN,#BEKLENTİSİ,
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 02BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 03KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 04ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 05Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 06Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 07KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 08EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 09Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 10ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ
- 11BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 12EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 13BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 14DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 15E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ




Henüz Yorum yok