AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası ‘Aile Hekimliği Emekçileri Herkes İçin Vergide ve Gelirde Adalet, Hastaları İçin İnsani Yaşam Hakları İçin Mücadeleye Çağırıyor’ sloganıyla 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı SES Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün okudu.
TTB Aile Hekimliği Kolu ve SES tarafından 21 Şubat 2024’te başlatılan ‘Vergide Adalet’ eylemleri, 12 Mart 2025’e kadar her hafta devam etmişti. ASM çalışanlarının yüzde 35’e varan vergi kesintilerine karşı taleplerinin karşılanmaması nedeniyle eylemler, ücretlerin kesintili ödendiği her ayın 15’ine denk gelen Çarşamba günlerinde yeniden başlatıldı. 19 Kasım itibarıyla eylemler 52. haftasına girdi.
“VERGİ KESİNTİLERİ YOKSULLAŞTIRIYOR”
Sağlık emekçilerinin yüksek vergi kesintileri nedeniyle giderek yoksullaştığını belirten Tüzün, enflasyon karşısında ücretlerin eridiğini ve toplumun da ağır ekonomik koşullar nedeniyle yeterli beslenemediğini vurguladı.
TALEPLERİNİ SIRALADILAR
Aile hekimliği çalışanları taleplerini şöyle açıkladı: Sağlık hizmetleri ticari anlayıştan arındırılmalı; eşit, ücretsiz, nitelikli ve anadilinde tamamen kamusal olarak sunulmalı. Tüm sağlık emekçilerine, emekliliğe yansıyacak, güvenli çalışma koşullarında insanca yaşamaya yetecek tek kalem ücret verilmelidir. ASM çalışanlarından alınan %35 vergi kesintisi kaldırılmalı, oran her ay sabit olmak kaydıyla en fazla %15 olarak uygulanmalıdır.
“EZİYET YÖNETMELİĞİ İPTAL EDİLSİN”
Aile hekimliği ödeme yönetmeliğinin hem çalışanların haklarında hem de toplumun sağlık hizmetlerinde kayıplara yol açtığı belirtilerek, “Eziyet Yönetmeliği” olarak tanımlanan düzenlemenin iptali istendi. Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesi, bir yıldır süren mücadelelerinin devam edeceğini, toplumun sağlık hakkı için kararlılıkla eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok