
SIFIR ARAÇLAR KARABORSAYA DÜŞTÜ
Sıfır araçlar karaborsaya düştü: Esnaf ikinci el araç bulmakta zorluk yaşıyor
Kimi otomobil bayilerinin stokçuluk yaptığını, araçların karaborsaya düştüğünü belirten sektör temsilcileri, durumu fırsata çeviren kimi bireysel ve kurumsal satıcılar da ellerindeki araçları değerinin çok üstünde satışa sunduğunu söyledi.
Batman Auto Store (Otomobil Mağazası) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gönkek, muhabirimize , küresel Çip krizi ve otomobil parçalarındaki tedarik sorunun halen devam ettiğini belirtti.
İkinci el araç fiyatlarının fahiş oranda arttığını, vatandaşların bütçelerine göre araç bulmakta zorlandığını ifade eden Gönkek, galerici esnafın ise sattıkları araçları aynı fiyata bir daha alamadıklarını anlattı.
Kimi bireysel ve kurumsal satıcıların, aldıkları araçları değerinin çok üstünde satışa çıkarttıklarını, bu nedenle ne araç bulabildiklerini ne de değerinde herhangi araç alabildiklerini kaydetti.
Yaşanan durumun her geçen gün kötüye gittiğini, yetkililerin acilen bu soruna bir çözüm bulmaları gerektiğini vurgulayan Gönkek, aksi halde birçok galerici esnafın iş yerini kapatmak zorunda kalacağını söyledi.
.jpg)
Hasan Gönkek
“Araç fiyatları aldı başını gitti”
Ülkenin pandemiyle birlikte çok sıkıntılı günler geçirdiğini dile getiren Gönkek, “Özellikle son birkaç ay içesinde döviz kurlarındaki yükselişin etkisiyle de araç fiyatları aldı başını gitti. Otomotiv sektöründeki son durumdan çok şikâyetçiyiz. Sattığımız aracı yerine koyamıyoruz. Piyasaya baktığımızda her gün birileri kafasına göre araç fiyatına 50-100 bin lira ekleyip yükseltiyor. Otomotiv sektöründe ülke geneli çok ciddi bir sıkıntı var.” dedi.
“Araçlar karaborsaya düştü”
Araç fiyatlarıyla ilgili bir öngörüde bulunamaz duruma geldiklerini belirten Gönkek, şöyle devam etti:
“Bu süreçte ne araba bulabiliyoruz ne de alabiliyoruz. Yani gidişat çok kötü, sıfır araçlar zaten piyasada yok. Şu an piyasada bir fırsatçılık var. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanı da bu konu hakkında bir açıklamada bulundu, ikinci el araçlarda stoklama var diye. Genel olarak stokçuluk olduğu için herkes bir fırsatçılık yapmaya başladı. Araçlar karaborsa düşmüş durumda. Daha önce 500 bin liraya sattığımız aracı 700 bin liraya bulamıyoruz. Ülkeye sıfır araç girmiyor. Araçlardaki Çip sorunu ve diğer elektronik parçalarda da tedarik sorunu halen devam ediyor.”
“Otomotiv sektörüne el atılmalı”
Ülkede ciddi bir ekonomik krizin olduğuna işaret eden Gönkek, “Bu süreçte herkes galerici olmuş ve çoğu kişi de bu durumu fırsatçılığa çevirmiş. Herkes kafasına göre araçlara fiyat veriyor. Ülkeye sıfır araç girişi olmayınca da bu sıkıntılar meydana geliyor. Bugün bir otomobil bayisine gittiğimizde liste fiyatı bir milyon olan aracın aynısına, satıcılarda 1 milyon 200 ila 1 milyon 300 lira arasında fiyat biçiliyor. Artık bu gidişatı kestiremediğimizden dolayı yerimizde oturuyoruz. Yetkililerden talebimiz bu döviz kurlarına ve otomotiv sektörüne bir el atmalarıdır. Çünkü böyle devam etmesi halinde birçok esnaf arkadaşımız iş yerini kapatmak zorunda kalacaktır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 03MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 04İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 05500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ
- 06TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 07İhsan Taş “Ajda Pekkan ile Bir Projede Çalışmayı Çok İsterim”
- 08TUNCELİ VALİSİ AYGÖL, VALİ CANALP’İ ZİYARET ETTİ
- 09FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 10“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 11RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 12KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 13ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 14Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 15Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Henüz Yorum yok