İdlibliler için 20 briket ev bağışında bulundular
Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanyada toplanan yardımlarla, Suriye’nin İdlib kentinde ihtiyaç sahipleri için 20 ev inşa edilecek.
"Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla inşa edilen İyilik Konutları'na, il ve ilçe müftülükleri ve personelleri de destek oluyor.
Batman İl ve İlçe Müftülükleri, din görevlileri ve hayırseverler kampanya kapsamında 20 konut bedelini Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesine bağışladı.
Batman İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şube Başkanı Turgut Erhan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uzun yıllardır yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye’deki mazlumlara destek verdiğini söyledi.
Bombalardan kaçan insanların İdlib’de yaşamaya başladığını ve burada da çeşitli saldırılara maruz kaldığını anlatan Erhan, Türkiye Diyanet Vakfının kentte çadırlarda kalanlara yönelik “İyilik Konutları” inşa ettiğini belirtti.
Erhan, bu kapsamda Batman İl ve ilçe Müftülükleri, din görevlileri ve hayırseverlerin desteğiyle kampanya kapsamında 20 konut bedeli bağışlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Personellerimiz başta olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle Batman'da 113 bin 311 TL bağışlanmış oldu. Bu parayı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine göndereceğiz ve idlib'te bu paranın tekabül ettiği evler yapılacak. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizi sıcak bir yuva ile buluşturan Müftülük personelimize, din görevlilerimize ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum."
Konuşmasının devamında Erhan, dünyadaki savaş, açlık ve salgınların bir an önce sona ermesi temennisinde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 018. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
- 02TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
- 04DSİ KANALI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 05“En iyi film” ödülünü alan “Ben iyi biri olmadan önce” Batman’da gösterimde
- 06ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 07TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
- 08Kırşan, TOBB Madencilik Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçildi
- 09SES, “İŞLETİLEN ÜCRETLERİMİZDEN KÂR PAYIMIZI İSTİYORUZ”
- 10MÜSİAD HEYETİ ÇİN'DE KANTON FUARINA KATILDI
- 11“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 13MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 15500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ




Henüz Yorum yok