Binadan düşen kedi tedavi altına alındı
Batman merkez Fatih Mahallesi'nde bir binanın dördüncü katından düşerek ciddi şekilde yaralanan kediyi fark eden duyarlı vatandaş, kediyi veteriner hekime götürdü.
Yüksekten düştüğünden dolayı beslenemeyip aç kalan kedinin haline duyarsız kalmayan Yusuf Güneş, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğüne giderek yardım istedi. Bunun üzerine Güneş, DKMP personelleri tarafından, Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne yönlendirdi.
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürülen hasta kediye, Veteriner Hekim Tuba Gökalp tarafından müdahale edildi. Kedinin genel muayenesi yapıldıktan sonra vücudunun değişik yerlerinden yara aldığı için bir kaç gün müşahede altında tutulacağı belirtildi.
Sokaklarda yaralı hayvan görüldüğünde duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirten Gökalp, "Herhangi bir yaralı sokak hayvanını bulan vatandaşlar Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirebiliyorlar. Yaralı hayvana gereken tedavi ve teşhis yapılıyor. Ondan sonra müşahede odamıza alıyoruz. Bir kaç gün tedavi yapıldıktan sonra bırakan kişiye veriyoruz veya alınan yere bırakıyoruz. Hasta hayvan bulan vatandaşların Batman Belediyesine ait 153 nolu telefon arandığında ekiplerimiz direk gidip yaralı hayvanımız alabiliyor. Burada tedavisi yapıldıktan sonra dinlenme odasına alınıyor. Hayvan iyileşince tekrar doğasına bırakıyoruz. Sokak hayvanları da bir can ve onlarında yaşama hakları var." dedi.
Duyarlı vatandaş Yusuf Güneş ise "Bir evin dördüncü katından kedi düşmüştü. Duyarlılık gösterip onu alıp veterinerin yanına getirdik. Bütün vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Sokak hayvanlarının korunmaya ihtiyacı var. Yaralı kediyi tedavi için veteriner getirdik. Kedi 3 gündür yemek yemiyordu. Onu getrdik tedavisini yaptırdık. Yapılan tedavi sonrası müşahede altına alındı. İyileştikten sonra doğaya salınacak." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok