TPAO İŞÇİLERİ EYLEME GİTTİLER…
TPAO İŞÇİLERİ EYLEME GİTTİLER…
TPAO önünde Petrol – İş Sendikası’na bağlı 4 şube tarafından yapılan eş zamanlı basın açıklaması için bir araya gelen işçiler pankartlar ve sloganlar eşliğinde TPAO Bölge Müdürlüğü binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

“BİZİ HEP OYALADILAR”
Batman’da bir araya gelen TPAO işçileri, maaşlarının iyileştirilmesi ve mesai ücretlerinin uzun zamandır ödenmemesi gerekçesiyle TPAO önünde sabah saatlerinde eylem yaptı. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı eylemde işçiler, sloganlar eşliğinde TPAO girişinden TPAO Bölge Müdürlüğü binası önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Petrol İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, zor şartlar altında çalıştıklarını, ücretlerinin çalışma hayatının çok gerisinde olduğunu söyledi. Uzun süredir taleplerinin karşılanmadığını belirten Kartal, “Geçinemiyoruz dedik. Zor şartlarda yaşıyoruz dedik. Ücretlerimiz çalışma hayatımızın çok gerisinde kalıyor dedik. Her seferinde tamam dediler ama bizi oyaladılar. Bu eylemimiz bir başlangıç, bunun devamı gelecek. Emekçiler olarak sonuna kadar hakkımızı arayacağız” dedi.
“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”
Ekonomik sıkıntıların ve kamuda tasarruf tedbirlerinin bedeli Türkiye Petrolleri işçisine ödetilemeyeceğini belirten Başkan Kartal, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Asıl işlerimiz başta olmak üzere, tüm işlerin taşeron ve servis şirketler aracılığıyla yürütülmeye çalışılmasına son verilmelidir. Tüm taşeron emekçilerine ayrımsız kadro verilmesi gerekliliğini bir kez daha dile getiriyoruz. Servis şirketleri üzerinden yürütülen işlerde yaşanan ölümlü iş kazaları ortadadır. TPAO Kurum kültürüne sahip çıkılması, güçlendirilmesi için gereken yapılmalıdır. Gerekli çalışmaların gündeme alınarak ücret düzeylerinde düzeltme gerçekleştirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 02KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 03“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 05BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 06İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI
- 07BASKİ EKİPLERİNDEN YOĞUN ALTYAPI MESAİSİ
- 08DEM HEYETİNDEN HASTANE ZİYARETİ
- 0923 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 10500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 11VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 12METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 1323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 14TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 15ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”




Henüz Yorum yok