BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
Batman Belediyesi, TPAO’nun 2025 yılı eğitim ve tatbikat programı kapsamında Batı Raman-205 numaralı kuyuda olası yangın ve acil durum tatbikatına katılım sağladı.
Tatbikat, katılımcı kurumların koordineli çalışmasıyla başarıyla gerçekleşti. Senaryo gereği, TPIC Rodpul-6 KTH kulesinde sondaj sıvısının tuzlu su karışımına dönüştürülmesi sırasında kuyudan çıkan yanıcı gaz, lokasyon alanına yayıldı.
Misafirhane barakası civarında oluşan kıvılcım yangına yol açarken, beton havuzu çevresinde yangın şiddetlendi ve olayda 5 personel yaralandı.
Saat 09.30’da gelen ihbar üzerine Belediye İtfaiye Müdürlüğü, AFAD ve sağlık ekipleri olay yerine intikal ettirildi. İlk müdahale, TPIC çalışanları tarafından gerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri, kapalı devre solunum cihazlarıyla yaralıları sıcak bölgeden çıkararak arındırma alanına taşıdı. AFAD ekiplerinin ölçümlerinde tehlikeli bir maddeye rastlanmazken, sağlık ekipleri yaralılara anında müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın, soğutma çalışmalarıyla sonlandırıldı.
KURUMLARIN İŞBİRLİĞİNİN ÖNEME DİKKAT ÇEKİLDİ
Tatbikat, TPAO, TPIC, Batman Belediyesi’ne bağlı itfaiye Müdürlüğü, AFAD ve sağlık ekiplerinin uyumlu çalışmasıyla örnek bir organizasyona dönüştü. Katılımcı kurumlar, sergiledikleri profesyonellik ve koordinasyonla takdir topladı.
Yetkililer: “Bu tür tatbikatlar personelin reflekslerini geliştirirken kurumlar arası koordinasyonu da güçlendirmektedir. Olası acil durumlara karşı hazırlık seviyemizi en üst düzeyde tutuyoruz” ifadelerine yer verdi.
BATMAN İÇİN GÜVENLİ GELECEK
Gerçekçi senaryolarla yapılan tatbikat, Batman’ın acil durumlara karşı hazırlığını bir kez daha ortaya koyarken, yerel halkın güvenliği için görev yapan tüm ekiplerin özverili çalışmaları büyük takdir topladı.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok