Batman'da "genç sahabeler" anlatıldı
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Temsilciliği tarafından 5-13 Mayıs "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" kapsamında düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor.
Bu kapsamda TESSEP Batman İl Temsilciliği tarafından "Genç Sahabeler" konulu bir panel düzenlendi.
Kadınlara yönelik İl Kültür Turizm Merkezinde düzenlenen panele, Elif Serihan, Hicret Oğuz, Fatma Güzel, Beyzanur Özcan, Şehadet Sezikli, Sadiye Temel ve Hediye Kavak konuşmacı olarak katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde konuşmacılar katılımcı genç bayanlara önemli tavsiyelerde bulundular.
Konuşmacılar panelde sırasıyla "Hazreti Fatma", "Musab B. Umeyr", "Erkam B. Ebi Erkam", "Esma B. Ebubekir", "Şifa Hatun", "Zeyd B. Harise" ve Hazreti Zeynep" gibi sahabelerin hayatlarını anlattı.
Yapılan panel sonrası bilgi veren TESSEP gönüllüsü Nilüfer Ekmen, panelde her biri birer yıldız gibi olan genç sahabelerin hayatının anlatıldığını söyledi.
Ekmen, "TESSEP önderliğinde hazırlanan ve kutlanan gençlik haftasının bugün 5’nci günündeyiz. Bizler de üniversiteliler olarak bu etkinliklere destek vermek istedik. Bu amaçla Peygamber efendimizin ‘Ashabım gökteki yıldızlar gibidir hangisine tutunursanız yolunuzu bulursunuz’ hadis-i şeriflerinden yola çıkarak TESSEP etkinliğine destek verdik. Sahabelerin hayatını konu alan bir panel düzenledik. Panelimizde görev alan arkadaşlar İslam tarihinde ilkleriyle mücadeleleriyle özellikle genç yaşta İslam’ı seçip Resulullah’ın davasına omuz veren sahabeleri anlatmaya çalıştık. Hayatını anlattığımız sahabeleri seçerken özellikle İslam tarihindeki verdikleri mesajları dikkate alarak seçtik." dedi.
TESSEP öncülüğünde devam eden etkinlikler hakkında da bilgi veren Ekmen, "Etkinliklerimiz Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri devam edecektir. En son Pazar günü Atatürk Parkı’nın yan sokağında yemek ve hediyelik eşya kermesiyle son bulacaktır. Yaptığımız etkinliklerden halktan olumlu etkiler oluyor. Az bile olsa halkın gündemine de tekrardan İslami kavramları, sahabeleri sokabiliyoruz. Bu da halkta memnuniyetlik oluşturuyor." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 02ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 03BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 04Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 05OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 09CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 102 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 11Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 12İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 13BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 14VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 15GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ




Henüz Yorum yok