BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
Batman Toplumsal Gelişim Vakfı (BATGEV) Başkanı Ömer Cangir, bir gazeteye verdiği demeçte okul güvenliği konusuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
Batman Toplumsal Gelişim Vakfı (BATGEV) Başkanı Ömer Cangir, bir gazeteye verdiği demeçte okul güvenliği konusuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Cangir, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında ortaya konulan çerçeveyi şu sözlerle değerlendirdi:
“Bu konudaki çözüm önerilerimizi daha önce de paylaşmıştık. Bugün atılan adımların bu yönde şekillenmesi son derece yerinde ve kıymetlidir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısı sonrası ortaya koyduğu devlet iradesi, okul güvenliğinin devlet politikası düzeyinde ele alındığını açık biçimde ortaya koymaktadır. Bu çerçevede, okullarımızın güvenliğinin en üst düzey öncelik olarak değerlendirilmesi ve bu alanda hiçbir tavize yer verilmeyeceğinin ifade edilmesi, sürecin ciddiyetini ve kararlılığını göstermesi açısından son derece önemlidir.
Bu yaklaşım, yalnızca bugünü değil; geleceğin güvenli eğitim ortamlarını da inşa etmeye yönelik uzun vadeli bir vizyonun göstergesidir.
Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı üzere, okul güvenliğine ilişkin süreçlerin yalnızca sahadaki tedbirlerle sınırlı kalmadığı; olayların tüm boyutlarıyla ele alındığı, dijital mecralar dahil olmak üzere kapsamlı analizlerin gerçekleştirildiği ve elde edilen veriler doğrultusunda hızlı ve etkili müdahale mekanizmalarının devreye alındığı anlaşılmaktadır.
Bu devlet iradesi aynı zamanda kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesini, risklerin önceden tespit edilmesini ve önleyici tedbirlerin sistematik biçimde uygulanmasını mümkün kılmaktadır. Bu yönüyle ortaya konulan model, yalnızca mevcut durumlara müdahale eden değil; aynı zamanda riskleri yönetebilen bütüncül bir güvenlik anlayışını ifade etmektedir.
Bu güçlü vizyon ve kararlı duruş, devlet-millet bütünlüğünü pekiştiren ve toplumda güven duygusunu kalıcı hale getiren stratejik bir yaklaşımı temsil etmektedir.”
Vakıf ofisindeki detaylar da dikkat çekti. Özellikle arka planda yer alan Carl Spitzweg’in “Kitap Kurdu” tablosu, Cangir’in okumaya ve entelektüel birikime verdiği önemi yansıtan dikkat çekici bir unsur olarak öne çıktı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok