Engelliler iftar programında buluştu
Batman’ın Kozluk İlçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gençlik Merkezince engelliler için iftar programı düzenlendi.
İftar programına İlçe Müftüsü Hasan Serçe, Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ve birçok kurum amiri katıldı.
Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından İlçe Müftüsü Hasan Serçe katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yaptı.
Serçe, Müslümanların Ramazan ayını fırsata çevirip ahiret gününde, hiçbir gölgenin bulunmadığı günde, arşın gölgesinin altında 7 sınıf insandan olmaya gayret etmesi gerektiğini söyledi.
"Adaletli olan yöneticiler arşın gölgesi altında gölgelenecektir." diyen Serçe "İkincisi Allah’a ibadet eden, gençliğini Allah’a ibadetle geçiren gençler. Gençler Peygamber Efendimizin en değer verdiği kişilerdir. Gençler Peygamber’in ocağında öyle pişmişlerdi ki her durumda ve her anda kendi mallarını ve canlarını çekinmeden feda etmişlerdir. İşte bu şekil yetişen gençler arşın gölgesinin altında gölgelenen 7 kısımdan biri olacaktır. Üçüncüsü camilere giden, camilerde ibadet edenlerdir. Camilerimiz bizim kalbimizin attığı yerlerdir. Camilerimiz Kâbe’nin birer şubesi. Orada rahat bir şekilde ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Ve camilerimiz cemaatle namaz kıldığımız zaman 27 kat sevap aldığımız yerler. İşte kalbi cami aşkıyla çarpanlar da bu sınıftandır. İşte birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan. Bir diğeri Allah korkusuyla yapmak istediği bir günahtan el ve eteğini çekendir. Bir diğeri sadaka veren kimselerdir. Ve en son Allah’ı anıp tenha köşelerde Allah için gözyaşı döken kimselerdir. Allah bizleri Ramazan’dan aldığımız feyizle cehennemden kurtulan bu yedi sınıftan eylesin.” ifadelerini kullandı.
Verilen iftar yemeği nedeniyle düzenlenen program yapılan dua ile son buldu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Şehir İçi Trafikte Süper Mario Oyunu
- 02TPAO PETROLSPOR’DAN NAMAĞLUP ŞAMPİYONLUK
- 03BATMAN’DA “BARIŞ SÜRECİ” PANELİ
- 04NOBEL HOME HİZMETE AÇILDI
- 05127 MİLYONLUK BAHİS AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 06BATMAN PETROLSPOR 1. LİG’DE
- 07TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 08SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 09İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 10İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 11BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 12“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 13FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 14YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 15“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”




Henüz Yorum yok