
Altın fiyatlarındaki düşüş piyasayı hareketlendirdi
Türkiye'de yaşanan olaylara bağlı olarak piyasadaki durgunluk nedeniyle altın fiyatlarının yükselişinden etkilenen kuyumcular, referandum sonuçlarının ekonomide belirsizlik ve durgunluğun yerini olumlu bir etkiye bıraktığını belirtiyorlar.
Referandum öncesi dolardaki artışın altın fiyatlarını etkilemesi nedeniyle yükselişe geçen altının gram fiyatı 153 TL'yi buldu.
Referandum sonuçlarının ardından altının gram fiyatında 7 TL gibi bir düşüşün yaşandığını ve bunun ekonomiyi az da olsa rahatlattığını söyleyen Batmanlı kuyumcular, altın fiyatında daha da düşüş yaşanacağını tahmin ettiklerini dile getirdiler.
Altındaki düşüşün hem kendilerini hem halkı sevindirdiğini ifade eden Hüseyin Bardakçı, "Seçimlerden sonra ülke ekonomisinin durumunun daha iyiye gittiğini görüyoruz. Milletin üzerindeki tedirginlik kalkmıştır. Seçimden sonraki durum iyiye doğru gidiyor. Seçim öncesine göre altın fiyatlarında 6-7 lira gibi düşüş yaşanmıştır. Bundan sonra da bu düşüşün devam etmesini bekliyoruz. Seçimden sonra piyasaya olumlu bir hava gelmiş. İnşallah bundan sonrası da iyi olacaktır, beklentimiz bu yöndedir." dedi.
Bu durumda piyasanın hareketlendiğini vurgulayan Bardakçı, şunları söyledi: "Şu anda altın fiyatı olumludur ve daha da düşeceğini beliyoruz. İnşallah ekonomimiz güçlenecek ve bu fiyatlar daha da düşecektir. Bir haftadır piyasalar biraz hareketlendi. Hem dolarda hem onsta fiyatların düşmesi ekonomiye iyi bir katkı sunuyor. Türkiye'de bundan sonra da inşallah durumlar iyi olacak. Düğün sezonu başladığı zaman piyasaya daha olumlu etki yapıyor."
Altın fiyatında yaşanan düşüşü ve son durumu anlatan İsmet Koç ise "Külçe altını 153 liraya kadar çıktı. 22 ayar altın da 144,5 lira olmuştu. Şu anda 22 ayar 138 liraya düştü. Külçe altını da 145,5'e kadar düşmüş. Şu anda düşüş gösteriyor. Biz altının daha da düşeceğini bekliyoruz. Türkiye ekonomisi iyiye gittiği için biz diyoruz ki altın daha da düşecek. Altında gram başı 7 lira düştü. Ekonomi iyiye gittiği için düştü. Yoksa dolar da yükselecekti. Şu anda ekonomik olarak durumlar çok iyi gidiyor. Altının fiyatı düştükten sonra piyasa eskiye göre daha iyi oldu." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GERCÜŞ’TE FESTİVAL RÜZGÂRI ESTİ
- 02Karaköy - Şaap Vadisi antik yolu asfalt çalışmaları tamamlandı
- 03BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 04ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 05Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 06EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 07KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 08Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 09“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 10DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 111.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 12Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 13HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 14“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 15TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
Henüz Yorum yok